Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay heeft plotseling speciale klik met ‘gevaarlijke jongen’ in Oranje

Laatste update:

Memphis Depay is erg tevreden over de samenwerking met Jeremie Frimpong, zo benadrukt hij na afloop van het gewonnen oefenduel met Canada (4-0) voor de camera van de NOS. Bij de openingstreffer had de rechtsbuiten van dienst een puntgave voorzet in huis op Memphis, die daardoor van dichtbij zijn 45ste treffer in Oranje kon aantekenen.

Het Nederlands elftal beleefde donderdag een zorgeloze avond op weg naar het EK 2024. Uitblinkers Jeremie Frimpong en Memphis Depay scoorden tegen Canada, net als invallers Wout Weghorst en Virgil van Dijk: 4-0.

Na afloop blikt Memphis met een zeer tevreden gevoel terug op de oefenzege en wijst hij met name naar zijn ontstane klik met Frimpong. “Bij de 1-0 was het echt een vlijmscherpe voorzet van Jay.”

“Hij gaf echt een fantastische bal. Hij speelde ook echt een fantastische wedstrijd en ik ben heel blij voor hem. Ook voor mij is het lekker dat ik een doelpunt wist te vinden en er nog nét bij kon. Goede goal.”

“Hij heeft zijn stempel gedrukt en hij is supersnel. Vanaf hier kan hij alleen nog maar verder groeien. Als hij met de juiste timing diep gaat lopen in combinatie met de afspraken met middenvelders en met mij... Je ziet het: zelfs Alphonso Davies houdt hem niet bij. Gevaarlijke jongen.”

Na de treffer deed Memphis een speciaal dansje met Frimpong, zo legt hij uit. “Ons dansje? Dat was een Ghanees dansje toevallig. Dat hadden we niet afgesproken, maar wij hebben onze roots in Ghana natuurlijk. Ik verraste hem eigenlijk, maar hij wist gelijk wat hij moest doen, haha”, aldus Memphis.

Frimpong zelf was ook erg te spreken over zijn optreden tegen de Canadezen. “Ik was al blij met mijn eerste assist in Oranje. En daarna scoorde ik ook nog. Ik probeer mijn kwaliteiten te gebruiken om het team te helpen. Ik weet dat ik een snelle speler ben en dat ik kansen voor de ploeg kan creëren”, besloot Frimpong.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima pot van Depay, liet zich graag zien. Wel benieuwd waar Koeman hem gaat opstellen. Frimpong moet starten, jongen blijft maar gaan en is gewoon de beste “aanvaller” eigenlijk. Op het middenveld komt Reijnders er nog bij die een goed seizoen heeft gedraaid. Schouten op6, hoef Veerman niet te zien eigenlijk. Verwacht niet dat hij het Tempo aan zal kunnen op het EK. En in een 4mans defensie zal Ake op links gaan starten.

7 juni 2024 om 00:11

Ik zou de voorhoede op Gini na zo laten, vooral in de poulefase. Zet Xavi er nog bij. Op het middenveld komt meer voetbal met Reijnders en hopelijk Frenkie. Kan wel wat worden.

7 juni 2024 om 00:14

Als je met 3 voorop speelt dan sowieso Malen of Gakpo erin voor Brobbey, laten we wel wezen.

7 juni 2024 om 00:19

Hoezo sowieso? Zijn toch hele andere types dan Brobbey waarbij je ineens helemaal niet meer dat spel zoals vandaag met een aanspeelpunt voorin kan spelen? Malen gaat alleen maar diep, Gakpo is niet eens een spits en Depay loopt alleen maar het middenveld in/zwerft.

7 juni 2024 om 00:23

Gakpo speelt bij Liverpool de helft van de tijd in de spits en dat werkt prima, Depay heeft in Oranje al bewezen prima in de spits te kunnen. Met alle respect voor Brobbey maar die is gewoon niet goed genoeg.

7 juni 2024 om 00:35

Ik denk dat je een boel kritische punten kan maken over Brobbey. Maar je zag vandaag echt wel de meerwaarde van een aanspeelpunt voorin. Dat hoeft niet eens zozeer Brobbey te zijn, maar iemand die een bal kan vasthouden en verdedigers aan zich kan binden.

Als je zegt dat Gakpo (of een van die andere aanvallers) dat moet gaan doen vind ik dat prima. Of dat Memphis dat gaat doen. Maar als we 5-3-2 spelen met aanvallers die voortdurend wegtrekken uit de spits dan is kansen creëren en doelpunten maken een dingetje.

Ik zie Brobbey als aanspeelpunt als beste optie. Omdat hij daar nou net goed in is.

7 juni 2024 om 09:32

@adzevedo,

Het is toch eigenlijk helemaal geen discussie? Je hebt gisteren kunnen zien wat het effect is van zowel Depay als Brobbey opstellen, al helemaal met Wijnaldum daar achter. Als Frimpong je enige diepgaande speler is, is dat echt het failliet van je aanval.

Brobbey is prima in de spits en ik erken zijn meerwaarde echt wel, al moet die bal er gewoon 100% in. Maar never dat Koeman Depay gaat vervangen voor hem en dat is wel de enige positie waarvoor hij in aanmerking komt. Op linksbuiten kun je toch veel beter Gakpo opstellen? Die kan zowel in de bal komen als diep gestuurd worden en heeft bewezen in Oranje te leveren.

7 juni 2024 om 00:12

Zoiets lijkt me?

Verbruggen
Geert
De Ligt/Vrij
V Dijk
Vd Ven
Frenkie/Jerd
Reijnders
Frimpong
Xavi/Teun
Gakpo
Depay
7 juni 2024 om 00:31

@feye88, Ake kan toch zeker niet ontbreken in wat voor formatie dan ook. Een van de beste spelers en 2e aanvoerder

7 juni 2024 om 00:54

Op papier is dit natuurlijk geweldig. Maar ik vind Depay nou juist veel beter als hij niet de diepe spits is. Maar juist om iemand heen speelt, vandaag was dat ook duidelijk. Brobbey speelde geen gelukkige wedstrijd, maar ik ben van mening dat juist daarom Depay een meer dan prima wedstrijd speelde. Als Depay de enkele spits is zakt hij te vaak uit en heb je niemand om mee te combineren. Daarom denk ik dat het N:L elftal zn beste voetbal kan laten zien in deze opstelling. Natuurlijk valt er altijd wat te schuiven. Maar ik denk dat NL zn beste voetbal kan spelen met Depay als 10 of 2e spits.
In deze opstelling kan in balbezit simons iets naar binnen trekken waardoor frimpong de hele flank heeft. Dan kan je ook gemakkelijk met Ake (of Vd Ven) op linksback spelen aangezien het in balbezit eerder een soort van 352 wordt. En ja, tuurlijk weet ik dat Malen en Gakpo spits kunnen spelen, en daar misschien beter zijn dan Brobbey, maar ik kijk meer naar specifieke rollen binnen een team dan louter naar een positie

Verbruggen
Frimpong
De Ligt
Van Dijk
Ake
Simons
Reijnders
De Jong
Gakpo
Brobbey
Depay
7 juni 2024 om 08:01

Met deze opstelling zie ik de rechterflank overlopen worden met Simons en Frimpong hoor.

7 juni 2024 om 08:51

@real, deze opstelling maar dan met Geertruida als rechtsback en Frimpong as rechter middenvelder - zo zie ik het ook.

Het is een soort 4-3-3 met Depay als (heel diepe) 10.

7 juni 2024 om 13:42

Dan moet je de wedstrikd van Joey Veerman tegen Duitsland even terugkijken. Hij kan niet voor niks naar het buitenland, waar het tempo over het algemeen al hoger ligt.

Dit moeten we wel hebben, de goede toernooi sfeer met nieuwkomers die iets extra's brengen voor de gevestigde orde. Zo kan je iets creëren en waar Oranje doorgaans ook echt goed in is: het collectief. En dan hebben we aan Koeman misschien weer helemaal niet zo'n verkeerde.

7 juni 2024 om 07:41

Met het collectief denk ik aan veel landen maar daar behoort Oranje in mijn optiek toch echt niet. Er lijkt wel een goede sfeer in de selectie te zitten, hiervoor mag Koeman dus ook wel eens de credits voor krijgen.

Ja ben zeer positief over vandaag, vooral frimpong, geertruida, van de ven en de ligt. Denk dat hun allen wel een basisplaats verdienen. Er kan een mooi elftal staan voor het EK, ik heb er zin in en de sfeer in het team zit er ook goed in.

Die gaat erna nog een potje tennissen met die puike hoofdband! Mooie goal!

7 juni 2024 om 07:01

Ja prachtig mooie shiny witte hoofdband. Ook na de wedstrijd mooi wit, zou hij een frisse hebben opgezet voor dit interview?

Helemaal prima maar ik moet er ook om lachen. Deze man wil altijd wat extra aandacht, want dat krijg je zo 🤣

Ik dacht door de titel dat hij weer over zijn vriendschap met Promes was begonnen.

Nee, het was goed om een aantal nieuwkomers bij deze groep te zien die het elftal wat impuls. Ik vond dat er wel enkele combinaties waren die lekker liepen. Memphis en Brobbey in zo’n 5-3-2 vind ik wel wat hebben. Memphis kan makkelijker zwerven als er een aanspeelpunt staat die verdedigers bezig aan het houden is. En ja Frimpong was natuurlijk de man van de wedstrijd, hoewel die positie voorheen door Dumfries ook uitstekend ingevuld werd.

7 juni 2024 om 06:45

Maar Frimpong heeft wel een aardige trap, in tegenstelling tot Dumfries, wiens voorzetten vaak volledig in niemandsland terecht komen.

7 juni 2024 om 12:00

Behalve op toernooien, dan komen voorzetten van Dumfries vaak precies op een hoofd en vliegen zijn schoten precies in het doel. Je kan veel zeggen over Dumfries, maar hij was de laatste 2 toernooien misschien wel onze beste speler.

Ik vraag me af zo’n klik te beïnvloedbaar is?

Soms is het er ineens, met iemand die je nog nooit speelde/kende: die geheimzinnige klik. Intuïtief, in een flits, weet je dat je ‘iets hebt’ met de ander. Hoe komt het dat je dit bij de een wel ervaart en bij een ander (speler) niet?



7 juni 2024 om 09:18

Los van dat het beiden technische jongens zijn, hebben ze ook beiden Ghanese roots. Kan me voorstellen dat dat ook impact heeft op positieve wijze

Vind het vooral opvallend dat hij minder enthausiast was over de samenwerking met Brobbey.

Wat vinden jullie van deze opstelling? Ik zou niet graag in de schoenen van Koeman willen staan, wat een hoop dilemma's. Ik denk dat we met dit NL-elftal erg ver kunnen gaan komen!

Verbruggen
Geertruida
Van Dijk
Ake
Dumf/Frimpon
Reijnders
Frenkie
Van de Ven
Xavi
Gakpo
Depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren