voetbalzone

Memphis Depay houdt de boot af: ‘Er zijn andere clubs in de race’

Yanick Vos21 mei 2021, 06:54
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2021, 06:54
Advertentie

Memphis Depay speelt aanstaande zondag tegen OGC Nice (21.00 uur) zijn laatste wedstrijd in dienst van Olympique Lyon. In een interview met L’Équipe bevestigt de aanvoerder zijn vertrek. Depay beschikt over een aflopend contract en kan daardoor transfervrij de overstap maken. Volgens de 27-jarige Oranje-international is het geen uitgemaakte zaak dat hij overstapt naar Barcelona. Depay schermt namelijk met interesse van meerdere clubs.

Depay liep vorig jaar een transfer naar Barcelona mis en kan nu alsnog de overstap naar het Camp Nou maken. Volgens diverse Spaanse media hangt zijn eventuele komst naar Barça af van het al dan niet aanblijven van trainer Ronald Koeman. “Het klopt dat Barcelona interesse heeft”, vertelt Depay vrijdag in het interview. “Maar er zijn ook andere clubs in de race. Ik heb op dit moment nog niets besloten over mijn toekomst. Ik heb wat tijd nodig en dan kies ik mijn volgende club.” De aanvalsleider van het Nederlands elftal benadrukt in het interview dat hij wil spelen voor een grote Europese club.

Na een tegenvallende periode bij Manchester United koos Depay in januari 2017 voor een overstap naar Lyon. Hij groeide uit tot een van de steunpilaren van de topclub uit de Ligue 1. De spits annex buitenspeler wil geen overhaaste beslissing nemen met oog op zijn nieuwe werkgever. “Ik wil me eerst concentreren op het EK. Het besluit over mijn toekomst verdient enige tijd van reflectie”, aldus Depay, die aangeeft dat hij Lyon met pijn in het hart achter zich laat. “Hier ben ik een man geworden. Ik kijk terug op een prachtige periode. Ik heb herinneringen gemaakt die ik de rest van mijn leven bij me zal dragen. Dit was mijn thuis.”

“Ik heb een leeuw op mijn rug, dus Lyon en ik zijn gemaakt voor elkaar”, vervolgt Depay, verwijzend naar de tatoeage op zijn rug en het clublogo van Lyon. “Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om naar Lyon te komen. Ik denk eraan om nog een tatoeage voor Lyon te laten zetten: een herinnering met een datum.” Eerder deze week maakte Depay bekend dat hij is vertrokken bij het kantoor van SEG, dat voorheen zijn belangen behartigde. Op social media liet hij weten dat hij in samenwerking met zijn eigen team zelf de onderhandelingen met zijn nieuwe club zal voeren. “Ik ben nu transfervrij, dus de onderhandelingen zullen niet al te moeilijk zijn. Mijn moeder zou het nog kunnen.”

Bezig met laden …