voetbalzone

Memphis Depay komt met eerste reactie op vertrek van Lionel Messi

Mart Oude Nijeweeme06 aug 2021, 21:57
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2021, 21:57
Advertentie

Nu Barcelona bekend heeft gemaakt niet langer door te gaan met Lionel Messi, stromen de reacties binnen. Waar de hoofdrolspeler zelf volgens berichten van Mundo Deportivo en Sport 'in shock' schijnt te zijn door de plotselinge wending, stijgt ook het ongeloof bij zijn (voormalig) ploeggenoten. Onder meer Sergio Busquets, Ansu Fati en Xavi Hernández hebben van zich laten horen via sociale media. De mooiste reactie kwam van Gerard Piqué, die in een uitgebreide en emotionele boodschap afscheid nam van zijn ploeggenoot. Ook Memphis Depay heeft inmiddels gereageerd met slechts drie emoji's, verwijzend naar Messi als G.O.A.T. (greatest of all time).

"Niets zal ooit meer hetzelfde zijn", schrijft Piqué. "Niet in Camp Nou, niet in de stad Barcelona, niet wijzelf. Na meer dan twintig jaar bij de club stop je met het dragen van het Barça-shirt. De realiteit is soms heel hard. We ontmoetten elkaar in 2000, we waren dertien jaar oud en hadden een carrière voor ons. Wat een carrière! In mijn eerste seizoen, na mijn terugkeer bij Barcelona, wonnen we de treble en werd jij de beste speler aller tijden. Daar begon de historie. Wat daarna kwam is geschiedenis. Ik weet dat je op een dag terug zult komen. Hier zullen we je missen. Ik hou van je Leo."

"Ik ben het nog steeds aan het verwerken", reageert Busquets op het nieuws. De middenvelder was een van de eerste spelers dit zijn ongeloof uitte vrijdag. "Wetende hoe moeilijk het zal worden, kan ik je alleen maar bedanken voor alles wat je voor de club gedaan hebt. Je kwam binnen als een kind en werd de beste speler in de geschiedenis. Ik heb het geluk gehad om samen met je op te groeien en dertien seizoenen met jou samen te spelen. Ik wens jou en je familie het beste, je zal gemist worden."

Fati spreekt vooral zijn dank uit richting Messi. De talentvolle aanvaller deelt een aantal foto's op Instagram waarop hij en Messi elkaar innig omhelzen. "Alle jongens die naar La Masía komen, dromen ervan om met jou te spelen", stelt Fati. "Ik prijs me gelukkig dat die droom voor mij is uitgekomen. Ik wil je bedanken voor de genegenheid die je aan mij getoond hebt en voor alles dat ik van je geleerd heb. Mijn familie en ik zullen je voor altijd dankbaar zijn. Ik wens je het beste." Philippe Coutinho vult zijn ploeggenoten aan. "Ik ben heel dankbaar voor de manier waarop je mij en mijn familie hebt opgevangen. Ik wens je veel succes, moge God je huis en je gezin altijd zegenen."


Ook voormalig ploeggenoten is het nieuws niet ontgaan. Zo reageert Xavi op het vertrek aan de hand van twee foto's. Op de ene foto knuffelt hij met Messi, terwijl de twee op de andere foto trots poseren achter de gewonnen Champions League-trofee in 2015. "Als Barcelona-supporter, ploeggenoot en vriend, kan ik je alleen maar bedanken voor alles wat je ons gegeven hebt gedurende jouw jaren bij Barcelona. Wat je nu ook gaat doen, ik wens je het beste."

Bezig met laden …