voetbalzone

Memphis Depay krijgt gelijk: absurde gele kaart is ingetrokken

Yanick Vos17 mrt 2021, 19:44
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2021, 19:44
Advertentie

De gele kaart die Memphis Depay vrijdag ontving in de wedstrijd tegen Stade Reims (1-1) is ingetrokken. De aanvoerder van Olympique Lyon werd hard neergehaald door Nyasha Munetsi en rekende op een vrije trap, maar kreeg tot zijn grote verbazing juist zelf een gele kaart van scheidsrechter Jérôme Brisard. De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft toegegeven dat de gele kaart een fout was.

De wedstrijd was een half uur onderweg toen Depay aan de bal kwam. Terwijl hij een actie inzette, werd hij naar de grond gewerkt door Munetsi. Brisard zou er een schwalbe in hebben gezien en bestrafte Depay daarom met een gele prent. Depay snapt er niets van en laat zijn onbegrip blijken op Twitter. Om 03.04 uur in de nacht deelde hij de beelden op social media: “Hier heb ik geel voor gekregen...”, aldus Depay, die een cynisch applausje aan zijn tweet toevoegt.

Niet lang na de gele kaart voor Depay kwam Lyon op achterstand door een doelpunt van Mathieu Cafaro. Lang leek het erop dat Lyon zonder punten huiswaarts zouden keren, maar vlak voor tijd was het Tino Kadewere die op aangeven van Depay een punt redde voor de club uit Zuid-Frankrijk.

Bezig met laden …