voetbalzone

Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid

Jonathan van Haaster02 jun 2024, 22:53
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:46
Advertentie

Memphis Depay heeft op sociale media afscheid genomen van de fans van Atlético Madrid. De spits vertrekt bij de Madrileense grootmacht en richt zich met een transfervrije status in het verschiet op het EK met het Nederlands elftal.

"Het is niet gemakkelijk om te zeggen hoe ik erover denk om dit bericht te schrijven", begint Memphis. "Omdat ik het gevoel heb dat de dingen heel anders hadden kunnen zijn. Maar misschien is het beter om dat gesprek voor een andere keer te bewaren."

"Aan Atlético, mijn ploeggenoten, de staf en vooral de fans: ik wil jullie bedanken voor de energie en de steun die ik heb ervaren in mijn tijd als Atlético-speler. Ik draag de goede herinneringen in mijn hart. Bedankt, Aupa Atleti!"

Tweets by Atleti

Waar Memphis na dit seizoen voetbalt, is nog onduidelijk. De Moordrechter werd eerder op de zondag gevraagd naar een mogelijke terugkeer bij PSV, naar aanleiding van berichtgeving van Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De clubwatcher meldde dat PSV de contacten met het kamp van Memphis warm zal houden.

Een terugkeer in het Philips Stadion lijkt deze zomer in ieder geval niet te gebeuren. "Dat zie ik op dit moment niet voor me", vertelde de aanvaller zondag tegenover De Telegraaf. "Ik ben vrij om te gaan en staan waar ik wil."

De transfervrije aanvaller bewaart nog altijd warme gevoelens aan zijn tijd bij PSV, maar ziet een overstap naar Eindhoven momenteel niet gebeuren. "PSV is altijd thuis. Ze doen het goed, zijn makkelijk kampioen geworden en spelen Champions League. Maar ik ben er nu niet mee bezig."

Memphis richt zich met zijn teamgenoten op het EK. "Ik denk dat we kunnen verrassen met dit team. We hebben kwaliteit. Dat hebben we laten zien. Als op het WK het geluk een beetje aan onze zijde was geweest, dan waren we doorgegaan na penalty’s en dan weet je niet hoe ver je komt. Het zit allemaal in kleine hoekjes."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …