voetbalzone

‘Memphis heeft niet het niveau om voor een betere ploeg te spelen’

Tim Siekman02 apr 2019, 12:55
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2019, 12:55
Advertentie

Olympique Lyon bivakkeert momenteel op de derde plek in de Ligue 1 en moet Lille en Paris Saint-Germain voor zich dulden. Het gat tussen Lyon en PSG bedraagt 24 punten, terwijl les Parisiens ook nog een duel minder hebben gespeeld. Edmilson, die tussen 2000 en 2004 actief was voor Lyon, ziet dat zijn voormalig werkgever niet kan tippen aan de koploper.

“Lyon was zeven jaar op rij de kampioen van Frankrijk. Jean-Michel Aulas (voorzitter, red.) heeft het geweldig gedaan door tussen 2000 en 2007 een sterke selectie te formeren en op slimme wijze spelers te halen en te verkopen. Zo kon Lyon aan de top blijven”, weet de oud-middenvelder, geciteerd door verschillende media, waaronder Goal.

“Toen kwam PSG met het geld. Ze haalden de beste spelers en dat maakt nu het verschil. Vandaag de dag is het onmogelijk voor een club als Lyon om aan PSG te tippen”, vervolgt de Braziliaan, die weet dat veel spelers van Lyon worden gelinkt aan een zomers vertrek. “Het zal lastig zijn om de beste spelers te behouden”, aldus de 45-voudig international.

“Clubs als Lyon, Lille en Olympique Marseille hebben veel kwaliteit, dus het is normaal dat clubs als Manchester United, Barcelona en Real Madrid interesse hebben.” Edmilson weet dat Memphis Depay de ambitie heeft om naar een topclub te gaan, maar de oud-voetballer denkt niet dat de 25-jarige aanvaller de stap al kan zetten. “Memphis heeft niet het niveau om voor een betere ploeg dan Lyon te spelen”, besluit Edmilson over de Nederlander, die nog tot medio 2021 vastligt.

Bezig met laden …