voetbalzone

Memphis komt met statement op Twitter na vrijspraak van Mendy: ‘Wat nu?’

Noel Korteweg14 jul 2023, 20:25
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 20:25
Advertentie

Memphis Depay heeft het vrijdagavond op Twitter opgenomen voor Benjamin Mendy. De Franse vleugelverdediger werd eerder op de dag vrijgesproken in de laatste twee verkrachtingszaken die nog behandeld moesten worden. Depay somt een aantal vragen op in zijn tweet die gaan over hoe nu verder voor Mendy, die zijn laatste wedstrijd in de zomer van 2021 speelde.

“Alle zaken zijn geseponeerd. Dus wat doen we nu? Wie gaat deze jongen helpen genezen? Wie wordt er verantwoordelijk gehouden voor de schade aan zijn naam? Hoe gaat hij zijn carrière terugkrijgen? Vele jaren van investeringen om een profvoetballer te worden... Wat nu?”, schrijft Depay. “Ik heb nooit echt gesproken over dit onderwerp omdat ik niet alle details kende, maar ik heb één keer met Mendy gesproken op FaceTime toen hij achter de tralies zat.”

“Daarnaast heb ik ook één keer tegenover hem op het veld gestaan”, vervolgt de Oranje-international. “Ik zag geen kwaad in zijn ogen. We kunnen niet accepteren dat dit ons als atleten overkomt. Wie komt er voor ons op in tijden van nood en niet wanneer de schade al is aangericht? Kijk niet weg, mensen.” Ook Paul Pogba heeft het opgenomen voor zijn landgenoot en zijn steun uitgesproken. Het tweetal speelde samen in het Franse nationale elftal en won samen het WK in Rusland in 2018.

“Alhamdulillah, ik ben zo blij voor je vriend! Alle mensen die slecht over je praatten wil ik nu je naam zien zuiveren. Ik kan niet wachten om je weer op het veld te zien”, aldus Pogba. De advocaten van Mendy gaven vrijdagavond namens de speler een statement uit. "Mendy wil de juryleden bedanken voor hun focus op het bewijs in dit proces, in plaats van op de geruchten en insinuaties die deze zaak vanaf het begin hebben achtervolgd. Dit is de tweede keer dat meneer Mendy door een jury is berecht en niet schuldig is bevonden. Hij is verheugd dat beide jury's tot de juiste uitspraken zijn gekomen."

De laatste keer dat Mendy een wedstrijd speelde was op 15 augustus 2021. Zijn contract bij Manchester City liep vorig jaar af. "Het is bijna drie jaar geleden dat de politie deze zaak begon te onderzoeken. Mendy heeft geprobeerd sterk te blijven, maar het proces heeft onvermijdelijk een serieuze impact op hem gehad. Hij bedankt iedereen die hem tijdens deze beproeving heeft gesteund en vraagt nu om privacy zodat hij zijn leven weer kan opbouwen", aldus de advocaten van de Fransman.

voetbalzone
Bezig met laden …