voetbalzone

‘Men moet zich schamen dat Henry slechts een boete krijgt’

Robert Smid21 sep 2010, 09:28
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 09:28
Advertentie
/

Thierry Henry speelt de aankomende wedstrijden van New York Red Bulls gewoon mee. De Fransman leek een schorsing te kunnen verwachten na een ongelukkige actie van hem tegenover de keeper van FC Dallas, Kevin Hartman. Die kwamen elkaar donderdag tegen toen Henry een doelpunt wilde vieren door nogmaals het bal in het net te schieten. Ware het niet dat Hartman op dat moment net zijn voet uitstak om de bal weg te tikken.

Gevolg is dat Hartman de aankomende weken met een blessure moet toekijken, terwijl Henry er vanaf kwam met een boete van ongeveer 1.500 euro. In het kamp van de doelman is men woedend over de handelswijze van de Major League Soccer (MLS). “De leden van de tuchtcommissie moeten zich schamen”, foeterde zaakwaarnemer Ron Waxman tegenover de Washington Post. “Of je geeft geen straf, of je schorst Henry voor een aantal wedstrijden.”

Waxman is dus furieus op de MLS, die denkt dat de bond zijn sterspelers een beschermde status gunt. “Ik vind het triest om te zien dat er niet een standaard bestaat wat betreft het bestraffen van spelers. Zeker als het gaat om sterspelers, dan willen er nog wel eens andere beslissingen worden genomen.” De boete houdt in dat Henry gewoon kan spelen tijdens het treffen met Los Angeles Galaxy, aankomende vrijdag. Daar zullen waarschijnlijk ook andere bekende spelers als Landon Donovan, David Beckham en Rafael Marquez op het veld staan.

Bezig met laden …