voetbalzone

Mendes da Silva: ' Er worden in Oostenrijk andere kwaliteiten gevraagd'

Peter Nusselder27 okt 2010, 14:36
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 14:36
Advertentie

Middenvelder David Mendes da Silva heeft even tijd nodig gehad om te wennen nadat hij afgelopen zomer de overstap maakte van AZ naar Red Bull Salzburg, maar de Nederlander heeft geen spijt van zijn transfer. “Tot nu toe ben ik blij met mijn keuze; de aanpassing verliep soepel, ook dankzij Robin Nelisse en Simon Cziommer. De stad Salzburg is prachtig, de taal krijg ik beter onder de knie.”

/

In sportief opzicht moest Mendes da Silva zich aanpassen aan het voetbal in Oostenrijk, zegt hij in Voetbal International. “Er worden andere kwaliteiten gevraagd. In Nederland zijn we tactisch hooggeschoold, hier moeten ze het meer van de duels, vechtlust hebben. Ik heb gemerkt dat ik hier meer rust moet pakken”, heeft de zevenvoudig international van het Nederlands elftal in de eerste maanden ondervonden.

Toch heeft de 28-jarige voetballer het naar zijn zin. “Ik trof een groep aan met talent én mogelijkheden. Alleen scoorden we te weinig. Het is lastig als titelverdediger, dat merkte ik ook bij AZ vorig jaar. Bij Red Bull voetbal ik bijna altijd als verdedigende middenvelder, trainer Huub Stevens hanteert een speelwijze met één controleur. Vorig seizoen en eigenlijk ook daarvoor was ik gewend steeds door het elftal te worden geslingerd, maar ik vind het prettig me hier op een vaste positie te kunnen richten.”

Bezig met laden …