Mendes da Silva heeft aandeel in derde zege Salzburg in één week tijd

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2010, 19:23
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2010, 19:23

Red Bull Salzburg heeft zaterdagavond haar derde zege in één week tijd geboekt. Op bezoek bij LASK Linz zegevierde de ploeg van Huub Stevens met nipt verschil: 1-2. De titelverdediger uit de Mozartstad heeft daardoor nog altijd uitzicht op prolongatie van haar kampioenschap van vorig seizoen. Die rote Bullen staan momenteel op een derde plek, met vijf punten minder dan koploper SV Ried.

/

Na dik twintig minuten spelen schoot Roman Wallner de bezoekers aan de leiding. De aanvaller werkte de bal langs doelman Thomas Mandl na uitstekend voorbereidend werk van Franz Schiemer: 0-1. Vlak voor rust verprutste Christoph Leitgeb een dot van een kans. Dat bleek vlak na rust een dure misser. Na een voorzet vanaf links kopte Rene Aufhauser de bal achter doelman Gerhard Tremmel: 1-1.

Na een klein uur spelen viel de beslissende treffer. Dusan Svento gaf de bal aan Mendes da Silva en diens inzet werd door Thomas Piermayr achter zijn eigen keeper gewerkt: 1-2. In het restant van de wedstrijd kregen beide teams enkele kansen, maar de score in het Linzer Stadion bleef onveranderd. Naast Mendes da Silva had ook Simon Cziommer een basisplaats.