voetbalzone

Mendes da Silva mikt op de lat en kan nederlaag Salzburg niet voorkomen

Bart Kruyt07 nov 2010, 19:29
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2010, 19:29
Advertentie

Red Bull Salzburg leek de weg omhoog te hebben ingeslagen, maar is zondagavond toch weer in de fout gegaan. De ploeg van Huub Stevens ging met 1-0 onderuit bij Wiener Neustadt, voor dit duel de nummer zes van de ranglijst. Na de overwinning op Salzburg passeert Neustadt haar tegenstander echter, waardoor het nu vijfde staat.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na een klein halfuur spelen gemaakt door Patrick Wolf. De middenvelder met een prachtige steekpass vrijgespeeld door Alexander Grunwald, waarna Wolf Gerhard Tremmel kansloos liet met een handig stiftje. Salzburg moest in de achtervolging en kreeg al snel een aardige kans via Simon Cziommer, maar zijn inzet werd gekeerd.

Salzburg bleef druk zetten en David Mendes da Silva kwam nog het meest dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van de Nederlander was net te hoog en spatte op de lat uiteen. Neustadt hield stand en won, waardoor Salzburg voor het eerst sinds 16 oktober weer eens onderuit ging. De landskampioen staat nu dus zesde, terwijl Neustadt vijfde staat.

Bezig met laden …