Mendes da Silva trefzeker voor moeizaam winnend Salzburg

Bart Kruyt03 okt 2010, 20:28
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 20:28

Red Bull Salzburg is er voor de tweede keer in één week in geslaagd om SV Ried te verslaan. De regerend landskampioen kreeg vorig weekend bezoek van de nummer drie van de ranglijst, won dit duel met 1-0, en pakte zondag ook in de uitwedstrijd drie punten. David Mendes da Silva was trefzeker, maar de negentienjarige Stefan Hierländer was met zijn eerste doelpunt voor Salzburg het goudhaantje: 1-2.

De jonge aanvaller zorgde er in de slotfase van de wedstrijd voor dat de punten naar Salzburg gingen. Drie minuten voor het eindsignaal bracht Christian Schwegler de bal met een verre inworp in het vijandelijke strafschopgebied, waar Rabiu Ofalabi de lat raakte. De rebound was vervolgens voor Hierländer, die Salzburg de tweede overwinning op rij bracht. De landskampioen heeft de aansluiting bij de middenmoot gevonden.

De ploeg van Huub Stevens speelt echter nog altijd moeizaam en had zondag dan ook weer veel moeite met Ried. Pas na een uur spelen werd de score geopend, via Mendes da Silva. De Nederlander werd met een fraaie pass gevonden door Christian Leitgeb en bleef voor het vijandelijke doel koel in de afronding. Toen Anel Hadzic er zes minuten voor tijd 1-1 van maakte leek Salzburg punten te laten liggen, maar Hierländer besliste al snel anders.