voetbalzone

Mendes start trainersloopbaan: ‘Hij was op het veld ook al een coach’

Gijs Freriks30 okt 2015, 19:30
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2015, 19:30
Advertentie

David Mendes da Silva heeft een punt achter zijn carrière gezet en stond vrijdag voor het eerst als assistent-trainer van Panathinaikos op het trainingsveld. Yannis Anastasisou is blij met de hulp van de 33-jarige oud-middenvelder.

voetbalzone

“Hij kent de filosofie van het team, is een geweldige professional en misschien wel het belangrijkste: hij kent de spelersgroep. Hij krijgt nu de kans om zichzelf te ontwikkelen en dit is precies wat hij wilde en ik denk ook dat dit een goede beslissing is. Hij wordt door het hele team geaccepteerd en eigenlijk is hij ook altijd al een coach op het veld geweest. Hij deed altijd zijn mond open, alleen staat hij nu aan de andere kant van de krijtlijnen.”

“Ik ken David al sinds onze tijd in Nederland en hij heeft altijd een sterke en energieke persoonlijkheid gehad. Hij probeerde zijn medespelers altijd te helpen. Nu kan hij misschien een trainer met potentie voor in de toekomst worden. Het is goed om hem erbij te hebben”, aldus Anastasiou in een interview met NovaSport FM. Panathinaikos staat na acht speelronden op de tweede plaats in de Super League.

Bezig met laden …