Méndez leidt Liga de Quito naar eindstrijd Copa Sudamericana

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2009, 07:24
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2009, 07:24

In navolging van Fluminense heeft ook Liga de Quito zich geplaatst voor de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Europa League. De club uit Ecuador liet er in de return van de halve finale tegen River Plate uit Uruguay geen twijfel over bestaan wie de betere ploeg was: 7-0. Het heenduel was met 2-1 nog in het voordeel van de Uruguayanen uitgevallen.

Claudio Bieler en Edison Méndez waren de smaakmakers. Bieler maakte na achttien minuten vanaf de stip de openingstreffer. Daarna ging het snel. Nog voor rust kopte Carlos Espinoza een hoekschop van oud-PSV'er Méndez tegen de touwen, op slag van rust tekende Miller Bolaños voor de 3-0. Na een klein uur spelen schoot Méndez zelf goal nummer vier tegen de touwen.

De bezoekers uit Montevideo bleven in het laatste kwartier niets bespaard. Invaller Ulises de la Cruz maakte de 5-0, waarna Bieler twee keer een voorzet van Franklin Salas netjes afrondde. Komende zondag staat in Quito de eerste wedstrijd tegen Fluminense op het programma. De Braziliaanse laagvlieger ontdeed zich in de halve finale van Cerro Porteño uit Paraguay.