voetbalzone

Mendoza terug bij Honduras na jaar schorsing door gebruik lippenzalf

Erik van Dam20 mrt 2010, 13:26
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2010, 13:26
Advertentie

Sergio Mendoza is vrijdag door de Hondurese voetbalbond opgeroepen voor een vijfdaags trainingskamp met het nationale elftal. De 28-jarige verdediger van Motagua was sinds maart vorig jaar geschorst na het gebruik van een lippenzalf waar closterol, een steroïde in zat. De 44-voudig international vocht de schorsing aan, maar verloor van de FIFA.

“Sergio is een belangrijke speler voor ons, die zijn vorm hervonden heeft en goed speelt bij zijn club”, legt bondscoach Reinaldo Rueda uit op de officiële website van de Hondurese voetbalbond. “We waren hem lange tijd kwijt, maar ik heb besloten hem er weer bij te halen.”
Honduras is komend WK van de partij in een groep met Spanje, Chili en Zwitserland.

Mendoza (28) verklaarde een jaar geleden dat hij de lippenzalf gebruikt had tegen een herpes die closterol bevatte. Vervolgens testte hij positief op een test na de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Honduras en Canada. Speler en bond vochten de straf van de wereldvoetbalbond aan, maar die bleek niet vermurwbaar. In oktober vorig jaar tekende hij bij Motagua; ten tijde van de schorsing stond hij nog onder contract bij Honduras’ succesvolste club, Olimpia.

Bezig met laden …