voetbalzone

'Mensen hebben er lacherig over gedaan, maar het is een serieus plan'

Daniel Cabot Kerkdijk17 mei 2011, 17:42
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2011, 17:42
Advertentie

Iedereen die profvoetbal wil spelen kan zich sinds afgelopen maandag met een zak geld melden bij Telstar. De Jupiler League-club biedt een opleiding tot voetballer aan, ter betaling van ruim 100.000 euro. Algemeen directeur Pieter de Waard heeft afgelopen weekend veel reacties gehad, maar nog niet van een speler. "De meeste mensen hebben er lacherig over gedaan, maar het is een serieus plan. Ik denk dat het gewoon even moet indalen."

"Er heeft zich geen voetballer of zaakwaarnemer gemeld die 100.000 euro wil betalen om prof te worden", vertelt De Waard dinsdag aan het Noordhollands Dagblad. "Maar het is een nieuw idee en misschien heeft het even tijd nodig. Ik heb het altijd raar gevonden dat we de spelers die we opleiden in de watten leggen en geld toe geven, terwijl je voor alle andere studies moet betalen."

Hoe beter een speler is, hoe minder hij hoeft te betalen. "Voor die honderdduizend euro krijgt een voetballer dezelfde behandeling als de andere spelers: bijna elke dag trainen, de beste voeding en medische begeleiding", zei De Waard eerder. "Een speler kost ons voor een seizoen ruim een ton. We hebben een begroting van 2,6 miljoen, gedeeld door een selectie van 23 spelers kon je dan uit op 113.000 euro."

Bezig met laden …