voetbalzone

'Mensen in Zambia kunnen trots zijn op de nationale ploeg'

Bart Kruyt26 jan 2010, 07:46
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2010, 07:46
Advertentie

De spelers van Zambia vochten als leeuwen, maar vonden na een slopende wedstrijd tegen Nigeria toch hun Waterloo. De WK-ganger was in de reguliere speeltijd duidelijk minder dan Zambia, maar hield stand en nam vervolgens de strafschoppen beter. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik ben vooral trots op mijn spelers”, zei bondscoach Herve Renard.

/

De oefenmeester zag Harry Nyirenda de enige penalty van de strafschoppenreeks missen: 5-4. “Onze tactiek was goed, maar helaas scoorden we niet”, analyseerde Renard na afloop. “We hebben de nodige kansen gemist, maar ik denk dat de mensen in Zambia trots kunnen zijn op de nationale ploeg. Ik ben erg tevreden met de geleverde prestatie en kan mijn spelers niets verwijten.”

Renards collega Shuaibu Amodu wist dat zijn ploeg geluk had gehad. “We speelden niet goed, maar we hebben in ieder geval gewerkt als een team”, zei hij. “In deze ploeg zit nog veel rek. We zitten momenteel zeker niet op onze top, maar over vijf maanden (op het WK, red.) zullen we al veel verder zijn. Ik maakte me zorgen om de reputatie van Nigeria, maar het is goed dat we nu weer bij de laatste vier zitten.”

Bezig met laden …