voetbalzone

'Mensen zouden hun baan verliezen als wij zouden degraderen, dát was druk'

Bart Kruyt06 apr 2016, 15:57
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2016, 15:57
Advertentie

Leicester City won vorig seizoen vier van zijn laatste zes competitiewedstrijden en speelde zich daarmee toch nog veilig. Wanneer the Foxes dit seizoen opnieuw zo goed afsluiten, worden zij kampioen van Engeland: met nog zes duels te gaan heeft Leicester een voorsprong van zeven punten op Tottenham Hotspur. De spanning neemt toe, maar niet bij Kasper Schmeichel.

/

De keeper van Leicester, een van de uitblinkers in het team van Claudio Ranieri, ontkent dat er sprake is van druk: “Helemaal niet, dit is gewoon geweldig”, zegt Schmeichel. “Vorig seizoen was er druk, toen stonden we echt met onze rug tegen de muur. We vochten toen echt voor ons leven: degradatie is zo verschrikkelijk voor een club en sowieso voor de hele stad.”

“Mensen zouden hun baan verliezen als wij zouden degraderen”, weet Schmeichel. “Dat zou echt dramatisch zijn geweest voor ons. Dát was echte druk. Nu genieten we gewoon van het succes.” Zondag speelt Leicester uit tegen Sunderland; daarna wachten nog de wedstrijden tegen West Ham United (thuis), Swansea City (thuis), Manchester United (uit), Everton (thuis) en Chelsea (uit).

Bezig met laden …