voetbalzone

‘Mensen zullen mijn basisdebuut altijd herinneren als de 8-0 in de ArenA’

Yanick Vos18 dec 2018, 07:39
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2018, 07:39
Advertentie

Agil Etemadi kende afgelopen zondag een basisdebuut bij De Graafschap om snel te vergeten. De keeper kreeg tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA liefst acht doelpunten om zijn oren. Alsof de ruime nederlaag nog niet erg genoeg was, liep de sluitpost ook nog eens een lichte hersenschudding op tijdens de wedstrijd. In gesprek met de Gelderlander laat Etemadi weten dat hij het de komende dagen rustig aan moet doen en naar verwachting zondag tegen Vitesse weer kan spelen.

Door de blessure van Hidde Jurjus koos trainer Henk de Jong voor Etemadi tegen Ajax. “Mensen zullen mijn basisdebuut bij De Graafschap altijd blijven herinneren als de 8-0 in de ArenA”, vertelt de keeper tegen het regionale dagblad. “Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk ballen tegen te houden, maar Ajax was vele malen beter. Zij zijn van wereldniveau. In enkele fases hielden we aardig stand, maar na een uur ging het heel hard en vloog bijna alles erin. De ene goal was nog mooier dan de andere.”

Door een aantal goede reddingen voorkwam Etemadi dat De Graafschap met dubbele cijfers onderuit ging. Hij kreeg na afloop, ondanks de 8-0 nederlaag, een applaus van de meegereisde fans. “Veel mensen in mijn omgeving vonden dat ik goed gespeeld had. Dat is leuk om te horen, maar ik koop er niets voor. Ik had me erop ingesteld dat ik veel te doen zou krijgen en ik heb behoorlijk wat reddingen verricht”, klinkt het. “Maar met zo’n monsterscore verliezen, dat wil je niet.”

Bezig met laden …