Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Merkwaardig: middenvelder van Egypte mist achtste finale door bizarre blessure

Laatste update:

Egypte kan tijdens de achtste finales van de Afrika Cup niet beschikken over Emam Ashour. De 25-jarige middenvelder moet het duel met Congo om wel hele bijzondere reden aan zich voorbij laten gaan.

Egypte wist zich ondanks drie remises toch te plaatsen voor de achtste finales van de Afrika Cup. Groepswedstrijden tegen Mozambique, Ghana en Kaapverdië eindigden allemaal in een 2-2 gelijkspel.

De Farao’s nemen het zondag op tegen DR Congo, dat in Groep F tweede eindigde achter Marokko. Bondscoach Rui Vitória kan echter geen beroep doen op Ashour, die tijdens de laatste twee groepsduels nog basisspeler was.

De middenvelder van Egypte raakte op de training geblesseerd. Ashour vierde een treffer met een salto, maar landde verkeerd en liep hierdoor een hersenschudding op. Volgens de protocollen moet Ashour zes dagen rust houden, waardoor het duel met Congo voor hem net te vroeg komt.

Het is de volgende domper voor bondscoach Vitória. Egypte raakte eerder Mohamed Salah (hamstringblessure) al kwijt. De 31-jarige aanvaller keerde terug naar Liverpool, al sloot Pepijn Lijnders, assistent-trainer bij the Reds, niet uit dat Salah zich deze Afrika Cup uiteindelijk weer voegt bij de nationale ploeg.

“Ik weet dat het land er kapot van is om hem te verliezen, want hij is fenomenaal", aldus Lijnders. "Maar de enige reden dat hij terug is gekomen, is dat onze en hun medische staf hebben besloten dat dat de beste kans geeft om alsnog de finale te kunnen spelen met Egypte.”

“Je moet nooit twijfelen aan Mo Salah”, vervolgde Lijnders. “De scan gaf aan dat hij er drie of vier weken uit ligt. Als alles soepel en goed verloopt, kan hij het dus halen (de finale is op 11 februari, red.). Vooral met de manier waarop Mo met zijn lichaam omgaat. Maar de speler staat centraal.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha! Ja dan ben je ook wel een muts eerste klas, maar goed als het 99/100x wel lukt. Zul je net zien die ene keer..

25 januari 2024 om 11:38

Al gaat het 1000 van de 1000 keer goed. Het is op een training, gewoon normaal doen.

25 januari 2024 om 11:45

Zelfs bij wedstrijden is het een onnodig risico wat je loopt. Je bent toch voetballer en geen turner?

Wat een pannenkoek ben je dan toch ook he. Door sommige clubs is dit zelfs verboden, wat ik mij kan herinneren is de restrictie ook wel eens aan Wesley Sonck opgelegd in zijn periode bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren