Mertens met twee assists belangrijk voor winnend Napoli

Bart Kruyt06 okt 2013, 17:03
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 17:03

Dries Mertens heeft (nog) geen vaste basisplaats bij Napoli, maar mocht zondag wel beginnen tegen Livorno en beschaamde het vertrouwen van Rafael Benítez niet. De voormalig PSV'er schreef in de thuiswedstrijd twee assists op zijn naam en droeg daarmee bij aan de eenvoudige 4-0 overwinning van zijn ploeg. Napoli komt op negentien punten terecht: twee minder dan AS Roma.

Mertens was de aangever bij de eerste twee doelpunten van het duel. De Belg brak in de derde minuut door bij een counter en bediende Goran Pandev, die met een schot in de verre hoek de score opende. Twintig minuten voor rust verdubbelde Gökhan Inler de marge: ook hij werd gevonden door Mertens en verschalkte Francesco Bardi met een schot van afstand. Bardi kreeg zijn hand nog wel tegen de bal, maar kon de inzet niet keren.

Innocent Emeghara kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar raakte de paal, waarna Napoli in de tweede helft uitliep. Mertens kwam zelf ook nog dicht bij een goal, maar zijn vrije trap werd uit het doel gehouden door Bardi, die wel moest vissen na pogingen van José Callejon en Marek Hamsik. De goal van laatstgenoemde betekende overigens het 200ste doelpunt van dit seizoen in de Serie A.