voetbalzone

Mertens verklaart reserverol: ‘Ik had even tijd nodig om te rusten’

Chris Meijer06 sep 2018, 17:29
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2018, 17:29
Advertentie

Dries Mertens kent tot dusver een moeizame start van het seizoen. De 31-jarige aanvaller kreeg bij Napoli onder de nieuwe trainer Carlo Ancelotti voorlopig nog geen basisplaats en mocht drie keer als invaller in het veld komen. Mertens verwacht dat die situatie op korte termijn zal veranderen, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Vorig seizoen was heel zwaar. We hebben met Napoli hard gevochten voor de titel, jammer genoeg werd Juventus kampioen. Ook het WK heeft me krachten gekost. Ik had even tijd nodig om te rusten. Vandaar dat ik ook zo vaak op de bank zat bij Napoli. De coach (Ancelotti, red.) en ik hebben een goed gesprek gehad en ik vertelde hem dat ik me nog wat moe voelde. Maar vanaf nu verwacht ik meer te spelen bij Napoli”, verklaart Mertens, die drie keer als invaller in het veld kwam.

Mertens treedt vrijdag met België in een oefeninterland aan tegen Schotland. “Ze zullen heel gemotiveerd zijn om het tegen ons op te nemen. Zeker na onze derde plek op het WK”, zegt de aanvaller over de eerste wedstrijd van de Rode Duivels na het WK. “Maar ook wij hebben er zin in. Die eerste partij na het WK is heel belangrijk. Het is de bedoeling dat we ons eigen spel spelen. We willen op ons elan doorgaan. Het wordt allicht een mooie wedstrijd.”

Na de oefeninterland tegen Schotland wacht dinsdag de eerste wedstrijd in de Nations League tegen IJsland. “Het concept is wel leuk. En de Nations League zouden we tevens heel graag winnen”, stelt Mertens over de nieuwe competitie. Met Timothy Castagne, Hans Vanaken, Birger Verstraete en Leandro Trossard zijn er vier nieuwkomers opgenomen in de Belgische selectie. “Ze zijn heel gretig op training, ze deinzen er niet voor terug om stevig in duel te gaan. Ze kunnen hier veel leren.”

Bezig met laden …