voetbalzone

Mertesacker twijfelt aan titelkansen Duitsland: ‘Ik weet het eigenlijk niet’

Thijs Post13 okt 2013, 13:00
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2013, 13:00
Advertentie

De nationale ploeg van Duitsland oogst lof voor de speelwijze, maar dat is niet genoeg: bij die Mannschaft is men gewend om hoofdprijzen te pakken. Dat is bondscoach Joachim Löw nog niet gelukt en op het WK van 2014 in Brazilië moet het dan eindelijk gaan gebeuren. Is deze generatie er klaar voor om voor de titel te gaan? Verdediger Per Mertesacker weet het eigenlijk niet.

/

“Ik ben er niet zeker van, er kan veel gebeuren tijdens een toernooi”, laat Mertesacker weten in gesprek met The Independent. “Bij de drie afgelopen grote toernooien haalden we telkens de halve finale, dus we weten hoe het voelt om klaar te zijn voor de titel. Het is alleen nog niet zover gekomen.” Volgens de stopper van Arsenal is ‘een gebrek aan concentratie’ de reden van mislopen van zilverwaar.

“We hebben geleerd dat we gefocust moeten blijven tot het allerlaatste moment. We hebben nu nog niet laten zien dat we klaar zijn voor het toernooi, dus misschien mist er nog iets”, aldus Mertesacker, 94-voudig international van Duitsland.

Bezig met laden …