Messcherpe Balotelli blijft na elfde wedstrijd één op één lopen

Daniel Cabot Kerkdijk08 mei 2013, 20:07
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2013, 20:07

AC Milan is bijna zeker van de voorronde van de Champions League. De Noord-Italianen waren woensdagavond met 0-4 te sterk voor hekkensluiter en het reeds gedegradeerde Pescara en zijn zondag bij een zege op AS Roma zeker van de felbegeerde vierde plek in de Serie A. Mario Balotelli was van onschatbare waarde voor i Rossoneri; de aanvaller verzorgde een dubbelslag en loopt nu één op één in het tenue van Milan.

/

In 1979 verloor Milan voor het laatst aan de Adriatische Zee en Pescara, dat sinds de 4-1 nederlaag van vorige week tegen Genoa weet dat het volgend seizoen weer in de Serie B speelt, kon ook dit keer niet stunten. I Delfini begonnen erg zenuwachtig aan het duel en Milan profiteerde na 116 seconden al bijna van die nervositeit bij de thuisploeg, maar Balotelli raakte uit een hoekschop de lat. Na tien minuten was de aanvalsleider van de bezoekers wel trefzeker. Na een overtreding van Uros Cosic op Antonio Nocerino bleef hij vanaf elf meter ijzig koel oog in oog met Mattia Perin: 0-1. De ploeg van Massimiliano Allegri speelde een trainingspartijtje in Stadio Adriatico.

De gasten, die te kampen hadden met veel blessures en een schorsing van Kevin-Prince Boateng, domineerden en speelden met zelfvertrouwen en Pescara schoot in de hele wedstrijd niet één keer serieus op doel. Na een kwart wedstrijd was de gastheer wel dicht bij de gelijkmaker, maar uit een rappe counter volleerde Giuseppe Sculli net naast. Milan werd zodoende bijna bestraft voor het overschakelen op de automatische piloot, en ging hierna weer in een hogere versnelling spelen. Na een halfuur leverde dat uiteindelijk de 0-2 op voor de huidige nummer drie. Sulley Muntari volleerde een hoekschop van Robinho via de grond en de lat achter Perin.

Milan beroofde het verplichte tussendoortje dus al voor rust van spanning en kwam in het tweede bedrijf ook niet meer in de problemen. Sterker, kort na de pauze tekende Mathieu Flamini op aangeven van Balotelli voor de 0-3 en na een klein uur was dit tandem opnieuw succesvol, maar dit keer met de Italiaans international als afmaker; hij staat nu op elf doelpunten in evenveel wedstrijden voor Milan. Het bezoek werd na de laatste treffer rommeliger, vooral in de afronding. Het deerde Milan uiteraard niet meer daar de ploeg nu liefst zeven punten voorstaat op Fiorentina, dat echter nog wel een duel tegoed heeft.