voetbalzone

Messcherpe Guerrero bezorgt Peru plaats drie op Copa América

Erik van Dam23 jul 2011, 23:12
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2011, 23:12
Advertentie

Peru en Venezuela zijn als derde en vierde geëindigd tijdens de 43ste editie van de Copa América. Eén dag voor de finale tussen Uruguay en Paraguay speelden beide landen om plaats drie in het Argentijnse La Plata. Paolo Guerrero ontpopte zich tot de grote man aan de zijde van de Peruvianen; hij scoorde drie keer in een wedstrijd die uiteindelijk in 4-1 eindigde.

/

Peru werd in de halve eindstrijd in de weg gezeten door met name Luis Suárez. De spits van Liverpool scoorde twee keer en elimineerde Peru zo. Tegen Venezuela, waar Roberto Rosales in de basis begon en de negentig minuten helemaal volmaakte, ging het stukken voorspoediger. William Chiroque brak de score enkele minuten voor de thee open, door van dichtbij de trekker over te halen. Aangever was Guerrero, die uiteindelijk de hoofdrol voor zich zou opeisen.

Na dik een uur spelen maakte de spits van Hamburger SV, die in de groepsfase twee keer had gescoord, de marge groter door een snelle counter haarscherp af te ronden. Juan Arango maakte het weer eventjes spannend, door hard voor 2-1 te tekenen. Venezuela was echter niet opgewassen tegen de dadendrang van Guerrero, die nog twee treffers extra maakte. In de slotminuten van de wedstrijd was het twee keer raak voor de aanvaller. Zondagmiddag strijden Uruguay en Paraguay in Buenos Aires om de hoofdprijs.

Bezig met laden …