voetbalzone

Messi bedankt Barcelona voor coulantie

23 aug 2008, 14:06
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2008, 14:06
Advertentie
Lionel Messi kroonde zich zaterdagochtend met zijn land Argentinië tot Olympisch kampioen door Nigeria in de finale met 1-0 opzij te schuiven. Dat hij bij het slotstuk van het voetbaltoernooi aanwezig kon zijn, had de kleine dribbelaar met name te danken aan zijn Spaanse werkgever Barcelona.

De Catalanen lieten hun sterspeler, in tegenstelling tot diverse andere Europese clubs, namelijk gewoon in China. De uitspraak van het internationale sporttribunaal CAS voorzag erin dat clubs hun spelers op konden eisen wanneer zij dat wilden, maar Barcelona besloot geen gebruik te maken van het nieuw verworven recht.

Dit uiteraard tot grote vreugde van Messi, die zijn werkgever dan ook hartelijk bedankte. “Ik bedank Barcelona omdat ze me zo goed behandeld hebben en me de toestemming hebben gegeven om hier te blijven”, zei hij na afloop van de gewonnen finale, die werd beslist door een even fraaie als rake stiftbal van Ángel Di Maria.

”Ik wil ook mijn coach Pep Guardiola bedanken. Hij maakte een heel mooi gebaar, en nu kunnen we met elkaar praten van Olympisch kampioen tot Olympisch kampioen”, vervolgde Messi, verwijzende naar de titel die de coach van de Blaugrana in 1992 behaalde op de Olympische Spelen ín Barcelona.

Ondanks zijn wereldfaam en immense populariteit in ieder voetbalminnend land op de wereld, gaf El Pulga (De Vlo) te kennen dat hij heeft genoten van het samenzijn met de vele andere topsporters. “De ervaring om enkele dagen in het Olympisch dorp te leven tussen al die grote sportmannen was erg mooi. Ik heb hier hele goede vrienden gemaakt.”

Klik hier om het winnende doelpunt van de Argentijnen te bekijken.
Bezig met laden …