voetbalzone

Messi: ‘Eerst die beker pakken, dan vakantie vieren’

Erik van Dam14 dec 2015, 16:00
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2015, 16:00
Advertentie

Barcelona heeft een volle agenda, deze maand. De Spanjaarden begonnen op 2 december met winst in de Spaanse beker tegen Villanovense en speelden vervolgens gelijk tegen zowel Valencia als Bayer Leverkusen en, afgelopen zaterdag op eigen veld, Deportivo la Coruña. Nu bereidt de Champions League-winnaar zich voor het op WK voor clubs in Japan, waarin Barcelona in de halve eindstrijd instroomt: donderdag is Guangzhou Evergrande uit China de tegenstander in Yokohama en daar heeft Lionel Messi zin in.

voetbalzone

Messi zegt dat hij het altijd mooi vindt om deel te mogen nemen aan het WK voor clubs: hij ziet de korte competitie zelfs als één van zijn favorieten, zegt hij. “Niet alleen vanwege de status, maar ook omdat je je er alleen voor plaatst wanneer je de Champions League hebt gewonnen. Het geeft je bovendien de gelegenheid om het jaar op de best denkbare wijze af te ronden. Ik ben dus blij dat ik me er nu op aan het voorbereiden ben, samen met mijn teamgenoten. We willen die beker pakken en daarna genieten van de feestdagen.”

Messi was al een paar keer eerder in Japan en is daar erg populair. Hij bewaart goede herinneringen aan het land, want in 2011 won Barcelona er ook de titel toen het in de finale afrekende met Santos. Twee jaar daarvoor won Messi de prijs voor het eerst door in de eindstrijd af te rekenen met Estudiantes. “In 2011 kregen we ook een dag vrij en konden we rondkijken en anoniem over straat lopen. De mensen in Japan gedroegen zich altijd erg respectvol naar ons toe: ze zijn gepassioneerd, maar erg respectvol. Ik houd wel van het land.”

Bezig met laden …