voetbalzone

Messi en Suárez steunen bijzondere WK-kandidatuur voor 2030

Yanick Vos10 apr 2018, 07:13
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2018, 07:13
Advertentie

Argentinië, Paraguay en Uruguay hebben zich gezamenlijk kandidaat gesteld voor het WK van 2030. De drie landen hopen over twaalf jaar samen het mondiale eindtoernooi te organiseren in Zuid-Amerika. De mogelijke organisatoren zijn er al vroeg bij, daar kandidaten zich pas over vier jaar officieel kunnen aanmelden bij wereldvoetbalbond FIFA.

Uruguay organiseerde in 1930 het eerste WK en honderd jaar nadien hoopt het land het toernooi opnieuw naar Zuid-Amerika te halen. Dat wilde het in eerste instantie samen doen met Argentinië, dat in 1978 het WK organiseerde. Paraguay heeft zich vervolgens aangesloten bij het initiatief. Er zijn in totaal twaalf steden aangewezen om over twaalf jaar speelstad te zijn.

“Lionel Messi zal ons initiatief steunen en Luis Suárez zeker ook”, zei Fernando Marin namens de beoogde WK-organisatie, geciteerd door Voetbal International. “We hebben Messi verteld over onze plannen en hij heeft het idee dat het haalbaar is.” Ook de Argentijnse minister Carlos Mac Allister is blij met de steun van de twee aanvallers van Barcelona. “Het is zeer belangrijk dat we de steun hebben van speler zonder politieke bijbedoelingen.”

Bezig met laden …