voetbalzone

‘Messi heeft zijn beste wedstrijden voor Argentinië op de Copa gespeeld’

Gijs Freriks04 aug 2015, 09:32
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2015, 09:32
Advertentie

Gerardo Martino kan niets met de kritiek die Lionel Messi na de Copa América kreeg. De bondscoach van Argentinië laat dinsdag aan Radio Uno weten tevreden te zijn met de prestaties van de aanvaller op het Zuid-Amerikaanse landentoernooi, dat gewonnen werd door gastland Chili.

voetbalzone

“Mijns inziens heeft Messi op de Copa América zijn beste wedstrijden in het shirt van Argentinië gespeeld. Ik zou niet eens aandacht moeten besteden aan de kritieken, want het is gewoon ongelooflijk. Ik ga niet in op analyses waarvan iedere onderbouwing ontbreekt”, aldus Martino.

De gezaghebbende krant Olé meende dat Messi de aanvoerdersband moest worden ontnomen, Antonio Cuccitini noemde zijn kleinzoon ‘lui’ en Diego Maradona toonde zich eveneens ontevreden over de ster van Barcelona: “Hij is de beste speler in de wereld, kan vier keer scoren tegen Real Sociedad, maar schiet ze er voor ons niet in. Je vraagt je af of hij Argentijns is, misschien is hij wel een Zweed? We moeten de mensen die Messi steeds vertroetelen maar eens tot de orde roepen. Messi moet net zoals alle anderen behandeld en beoordeeld worden.”

Middenvelder Lucas Biglia zei vervolgens het te begrijpen als Messi zijn interlandloopbaan tijdelijk wil stopzetten, maar trainer Martino gaat ervan uit dat hij de 28-jarige Messi kan blijven oproepen: “Messi heeft zich niet afgemeld voor de wedstrijd tegen Mexico in september. Dat zal je wel zien wanneer ik volgende week mijn selectie bekendmaak. Ik zou enorm teleurgesteld zijn als hij stopt, want niemand kan zich inbeelden hoe het is om de beste speler ter wereld niet te kunnen selecteren. Niemand.”

Bezig met laden …