Messi helpt Argentinië op weg, maar media maken zich zorgen om superster

Jeroen van Poppel13 dec 2022, 19:36
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2022, 19:36

Argentinië is na ruim een half uur spelen op voorsprong gekomen tegen Kroatië. Lionel Messi maakte in de halve finale van het WK met een ontzettend goed ingeschoten penalty de 1-0. Argentinië maakt zich desondanks zorgen om de gesteldheid van Messi, zo melden diverse internationale media. De Argentijnse superster greep in de wedstrijd al vroeg meermaals naar zijn linkerhamstring.

Messi zat zelfs even op het gras en leek aangeslagen. In de 32ste minuut kregen de Zuid-Amerikanen een penalty vanwege een overtreding van Dominik Livakovic op de doorgebroken Julian Álvarez. Messi, die bij die aanval nauwelijks betrokken was, ging achter de bal staan en schoot de penalty vernietigend in de kruising. Bij het juichen leek de ster van Paris Saint-Germain weer zo fris als een hoentje. Slechts enkele minuten later counterde Argentinië naar 2-0. Álvarez frommelde zich in de razendsnelle uitbraak met het nodige fortuin langs meerdere Kroatische verdedigers en tikte de bal van dichtbij voorbij Livakovic.

Ook kort na rust greep Messi even naar zijn hamstring, maar de baltovenaar kon wederom doorspelen. Sterker nog, de meest indrukwekkende dribbel van de Barcelona-icoon moest toen nog volgen. Messi zette de gemaskerde Joska Gvardiol in de 69ste minuut schitterend te kijk en schonk Álvarez de beslissende treffer: 3-0.