voetbalzone

Messi: 'Het leek soms meer op een gevecht dan op een voetbalwedstrijd'

Bart Kruyt12 sep 2012, 11:52
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2012, 11:52
Advertentie

Maandag werd de spelersbus van Argentinië bekogeld met stenen en een dag later stookten de Peruviaanse media het vuurtje verder op: 'Verpletter de vlo!', kopte sensatiekrant Trome bijvoorbeeld. Lionel Messi wist dat hij kon rekenen op een heet avondje en kwam niet bedrogen uit: "Het leek soms meer op een gevecht dan op een voetbalwedstrijd", mopperde hij.

/

Argentinië kwam in Peru niet verder dan een 1-1 gelijkspel en Messi kon het verschil niet maken. "Het veld hielp ook niet, we konden hier niet op combineren. Maar dat mag geen excuus zijn", zei Messi. "Het was een zware wedstrijd en we werden hard aangepakt, maar als bezoekende ploeg weet je dat dit gaat gebeuren en daar moet je je tegen weren."

De Peruviaanse spelers beloofden om Messi aan te pakken en de aanvaller werd continue in de gaten gehouden. "Het was alsof zij hier meer mee bezig waren dan met de wedstrijd, maar wij zijn nog altijd ongeslagen", zei Messi. "Natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar het was vooral belangrijk dat we niet verloren en een gelijkspel is dan ook prima."

Bezig met laden …