voetbalzone

'Messi is beter, maar Neymar zit zeker bij de vijf beste spelers ter wereld'

Bart Kruyt08 mrt 2012, 23:00
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2012, 23:00
Advertentie

Woensdagavond was de avond van Lionel Messi, met vijf doelpunten voor Barcelona tegen Bayer Leverkusen. In Brazilië vroeg Neymar echter de aandacht, met een hattrick tegen Internacional. Vooral zijn tweede doelpunt was van zeldzame klasse en ook de derde treffer mocht er zijn. "Hij is een fenomeen. Ik denk dat hij niet eens weet waar hij precies mee bezig is", zei Muricy Ramalho.

/

De coach van Santos is maar wat blij dat Neymar nog altijd voor zijn ploeg speelt. "Ik heb met geweldige spelers gewerkt, maar niemand komt in de buurt van Neymar", aldus Ramalho. "Ik heb samengespeeld met spelers die goed konden improviseren, maar Neymar gaat nog een stapje verder. Het lijkt wel alsof hij zomaar wat doet, maar alles wat hij doet is geweldig."

Het gaat Ramalho wat ver om de twintigjarige Neymar nu al de beste van de wereld te noemen: "Messi is nog wel een niveau hoger, maar Neymar zit zeker bij de vijf beste spelers van dit moment", meent Ramalho. "Het is onzin om te zeggen dat hij het alleen laat zien tegen de mindere teams, want Internacional is een van de beste ploegen van Brazilië. Je moet extreem goed zijn om zo te kunnen presteren."

Bezig met laden …