voetbalzone

'Messi is op weg om de beste speler aller tijden te worden'

Bart Kruyt28 apr 2011, 22:20
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2011, 22:20
Advertentie

Lionel Messi viel in de eerste twee wedstrijden van deze maand tegen Real Madrid misschien niet zo op, maar driemaal bleek scheepsrecht te zijn voor de Argentijn. Messi besliste woensdagavond de eerste halve finale van de Champions League, door in het Santiago Bernabéu twee keer te scoren (0-2). Vooral het tweede doelpunt, een onnavolgbare solo, was adembenemend.

/

Sergio Batista, bondscoach van de Argentijnse ploeg, weet na woensdagavond voldoende. “We zagen de Messi die we kennen en waar we van houden. Hij is op weg om de beste speler aller tijden te worden”, zei Batista tegen La Red. “Hij is momenteel al de beste van de wereld, dat moge duidelijk zijn. Toen ik het stadion verliet bedankte ik God dat er spelers zoals Messi en Xavi zijn. Ze geven je keer op keer kippenvel.”

Batista’s voorganger Diego Maradona zei tijdens het afgelopen WK al dat Messi hem voorbij was gestreefd, maar daar is niet iedereen het mee eens. Immers; Maradona maakte Argentinië in 1986 wereldkampioen en Messi heeft voor de nationale ploeg nog niet heel erg veel betekend. “Hij moet alleen het WK nog winnen: dat zou de kers op de taart zijn”, zei voormalig aanvaller Mario Kempes.

Bezig met laden …