voetbalzone

‘Messi kan toch ook gewoon heel goed spelen, zonder zelf te scoren?’

Erik van Dam31 okt 2013, 21:16
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2013, 21:16
Advertentie

Gerardo Martino kent een geweldig begin van zijn tijd bij Barcelona. De Argentijnse trainer is nog ongeslagen na elf competitiewedstrijden, twee Super Copa-duels en drie wedstrijden in de Champions League. De meest optimistische fans trekken al de vergelijking met het Barcelona van Josep Guardiola, maar Tata vindt het niet prettig als hij daar naar gevraagd wordt.

/

Vrijdag staat de derby tegen Espanyol op het programma in Camp Nou. Als Barça ook die wedstrijd wint, zet het weer druk op Atlético Madrid en Real Madrid. “We moeten blijven winnen en proberen een nog hoger niveau te bereiken”, doceerde Martino donderdag tijdens zijn persconferentie. “Ik vind niet dat we dit team moeten gaan vergelijken met teams uit het verleden. Er is nog veel ruimte voor verbetering.”

Over sterspeler Lionel Messi maakt Martino zich weinig zorgen. Zijn 26-jarige landgenoot maakte dit seizoen acht goals in negen competitiewedstrijden, maar de Spaanse pers stelt al vragen wanneer hij twee keer op rij niet scoort. Dat is nu ook het geval, want tegen zowel Real Madrid (2-1 zege) als uit bij Celta de Vigo (0-3) bleef hij droog staan. Martino snapt de vragen ergens ook wel weer, zegt hij.

“We zijn gewend geraakt om hem drie keer per wedstrijd te zien scoren, hè? Maar Leo kan toch ook gewoon heel goed spelen, zonder zelf tot scoren te komen? De toevallige omstandigheid dat hij niet scoort moet dan niet uitvergroot worden. Daar moeten we geen probleem van maken. Zelfs een slechte wedstrijd van Leo brengt nog iets goeds en wij zorgen er echt wel voor dat spelers niet oververmoeid raken.”

Bezig met laden …