voetbalzone

‘Messi krijgt niet dezelfde steun van zijn ploeggenoten als Maradona kreeg’

Dominic Mostert25 mei 2018, 21:45
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2018, 21:45
Advertentie

Lionel Messi hoopt Argentinië deze zomer te leiden naar de eerste wereldtitel sinds 1986. Destijds gidste Maradona la Albiceleste naar goud, maar volgens Claudio Caniggia was de ploeg toen minder afhankelijk van één speler. De voormalig aanvaller, die met Argentinië deelnam aan de WK's van 1990, 1994 en 2002, denkt dat Messi nu te veel last op zijn schouders draagt.

Caniggia doet een beroep op de overige spelers van Argentinië om meer verantwoordelijkheid te nemen. "Messi krijgt niet dezelfde steun van zijn ploeggenoten als Maradona", stelt hij op de website van wereldvoetbalbond FIFA. Caniggia zegt dat hij nooit de illusie heeft gehad even goed te zijn geweest als Maradona. "Ik wist dat Maradona een voetbalgenie was en ik heb geen seconde gedacht dat ik zijn niveau kon aantikken. Nooit. Iedere speler heeft een verantwoordelijkheid, ook de spelers die niet vaak in actie komen. Je kunt niet alle verantwoordelijkheid op Messi afschuiven. Waarom sta jij er dan?"

"Stel dat ik in 1990 had gedacht dat de wereldkampioenen van 1986 ons er wel doorheen zouden slepen. Nee, we doen het samen. Ik was de spits van Argentinië en ik moest hen er ook doorheen slepen. Dat was mijn verantwoordelijkheid", vervolgt de oud-speler van onder meer AS Roma en Benfica. Volgens Caniggia beschikt Argentinië op het komende WK over een ijzersterke voorhoede, maar hij weet niet of het genoeg is voor een wereldtitel. De verdediging ziet Caniggia als de achilleshiel van het elftal.

"Wat in ons voordeel spreekt, is dat onze aanvallers iedereen angst kunnen inboezemen. Alleen hun namen zorgen al voor ongemak bij de tegenstander", denkt de 51-jarige voormalig international, die 50 interlands speelde. "Andere ploegen staan niet stil bij het feit dat Gonzalo Higuaín in Argentinië wordt bekritiseerd. Ze denken: daar staat de topscorer van Juventus. Ons zwakke punt is de achterhoede, die nog steeds niet solide is."

Bezig met laden …