Messi maakt meteen grote indruk met prachtige winnende goal in blessuretijd

Jeroen van Poppel22 jul 2023, 07:00
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 07:00

Voor Lionel Messi is zijn avontuur in de Verenigde Staten weergaloos van start gegaan. Zaterdagnacht (Nederlandse tijd) maakte de Argentijn als invaller zijn debuut voor Inter Miami in de Leagues Cup tegen Cruz Azul. Het draaide nog niet bij Miami, maar Messi maakte diep in blessuretijd het verschil door een vrije trap binnen te krullen: 2-1 winst.

Messi live in actie zien? Klik hier voor alle MLS-wedstrijden!

Het was voor het eerst dat Messi bij de wedstrijdselectie van Miami zat. De 36-jarige superster begon net als Sergio Busquets op de bank. Jordi Alba, de andere Barcelona-icoon die tekende in Miami, was nog niet van de partij. Messi en Busquets maakten in de 54ste minuut hun debuut. Miami stond toen met 1-0 voor, nadat Robert Taylor de ploeg van Gerardo Tata Martino vlak voor rust op voorsprong had geschoten. De Fin dribbelde van links naar binnen en vond prachtig de verre onderhoek.

De voorsprong voor Miami was gigantisch tegen de verhoudingen in, want Cruz Azul domineerde in het Lockhart Stadium in Fort Lauderdale, waar Miami zijn thuiswedstrijden speelt. Kort na de invalbeurt van Messi en Busquets viel de gelijkmaker van Cruz Azul. Uriel Antuna vond ruimte om weg te draaien in het strafschopgebied en schoot van een meter of tien simpel binnen: 1-1.

Ook na de entree van Messi en Busquets liep het stroef bij Miami, dat stijf onderaan staat in de Major League Soccer. Messi werd constant gezocht door zijn teamgenoten, die de wereldkampioen vervolgens nauwelijks konden ondersteunen. Messi maakte het verschil in minuut 90+4 uit een vrije trap, die hij van een meter of twintig heerlijk in de kruising krulde: 2-1. De ontlading bij de superster, zijn teamgenoten en de aanwezige supporters was als vanzelfsprekend gigantisch. David Beckham, mede-eigenaar van Inter Miami, keek vanaf de kant genoegzaam toe.