voetbalzone

Messi moet blijven vrezen voor wissels: 'Ik kijk naar het hele seizoen'

Bart Kruyt28 sep 2013, 08:40
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2013, 08:40
Advertentie

Lionel Messi werd in de afgelopen jaren eigenlijk nooit gewisseld bij Barcelona, maar Gerardo Martino haalde de aanvaller dinsdag al voor de tweede keer dit seizoen van het veld. De Argentijn was daar duidelijk niet gelukkig mee en verliet mokkend het veld. Meteen werd er gespeculeerd over een moeizame relatie tussen Martino en Messi, maar laatstgenoemde ontkende dat al direct na de wedstrijd tegen Real Sociedad: "Ik accepteer de leugens van de media niet", bromde Messi.

/

Naast de wereldvoetballer van het jaar was ook Neymar niet te spreken over zijn wissel, maar Martino maakt zich niet druk. "Ik heb geen meningsverschil met deze spelers", benadrukt de coach. "Ik kan ook geen vergelijkingen trekken met vorige seizoenen, want dit is het eerste jaar dat ik met deze spelers samenwerk. Messi vindt het niet leuk om gewisseld te worden en dat geldt ook voor Neymar, Xavi, Andrés Iniesta en de andere spelers. Maar ik ben aangenomen om beslissingen te maken die goed zijn voor de gezondheid van de spelers en goed zijn voor het team."

"Het seizoen duurt nog lang en ik wil dat mijn spelers fit zijn voor de beslissende fase van dit voetbaljaar", vervolgt Martino. "Ik blijf dus op mijn eigen manier wisselen, ook al weet ik dat sommige spelers daarvan balen. Ik begrijp ook wel dat Messi niet vervangen wil worden, maar vandaag de dag gebeurt het met iedere speler. Ik kijk niet van wedstrijd naar wedstrijd, ik kijk naar het hele seizoen."


Bezig met laden …