voetbalzone

Messi reageert met video voor het eerst op omstreden bezoek aan Saudi-Arabië

Sam Vreeswijk05 mei 2023, 17:43
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2023, 17:43
Advertentie

Lionel Messi heeft vrijdagmiddag op Instagram gereageerd op zijn bezoek aan Saudi-Arabië van begin deze week. De 35-jarige Argentijn verscheen maandag niet op de training van Paris Saint-Germain, omdat hij in Saudi-Arabië was om dat land te promoten als ambassadeur. De onverwachte afwezigheid kwam Messi op een flinke straf te staan: hij is de komende twee weken niet welkom bij de club en ontvangt ook geen salaris. De aanvaller doet nu zijn kant van het verhaal.

“Ik dacht dat we, zoals altijd, een dag vrij zouden hebben na de wedstrijd (tegen Lorient, 1-3 nederlaag, red.)”, aldus de wereldkampioen in zijn Instagram-story. “Ik had deze reis gepland en ik kon het niet meer annuleren. Dat had ik eerder al een keer gedaan. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, en wacht af wat de club van plan is met mij.”

Het plan was dat de spelers van PSG twee dagen rust zouden krijgen als ze het competitieduel met Lorient wisten te winnen, vandaar Messi's geplande reis naar Saudi-Arabië. De schrijnende 1-3 nederlaag veranderde echter de plannen van de club. Hoofdcoach Christophe Galtier besloot dat zijn selectie de dag na de nederlaag zou gaan trainen. Dat deden ze uiteindelijk ook, zonder Messi.

Twee dagen later, op woensdag, werd bekend dat de linkspoot na dit seizoen definitief vertrekt uit Parijs. Dat leidde ertoe dat fans van de club zich massaal bij La Factory (het administratieve hoofdkwartier van PSG) meldden om hem van kwetsende spreekkoren te voorzien. Messi werd daarin herhaaldelijk uitgemaakt voor 'hoerenjong'. Hij lag daarvoor al niet in goede aarde bij de fans, maar de recente ontwikkelingen vormden de spreekwoordelijke druppel.

Bezig met laden …