voetbalzone

Messi shockeert spelers Paris Saint-Germain met vliegtrip naar Saudi-Arabië

Jordi Tomasowa02 mei 2023, 10:25
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2023, 10:25
Advertentie

Lionel Messi heeft maandag verstek laten gaan op de training van Paris Saint-Germain. De Argentijnse sterspeler vloog zondag na de Ligue 1-nederlaag tegen Lorient (1-3) naar Saudi-Arabië om daar als toeristisch ambassadeur het land te promoten. Volgens L’Équipe zijn sommige spelers uit de selectie van PSG ‘geschokt’ over het feit dat Messi niet aanwezig was op de groepstraining.

De spelers van de Franse grootmacht zouden twee dagen rust krijgen als ze het competitieduel met Lorient wisten te winnen, vandaar Messi's geplande reis naar Saudi-Arabië. De schrijnende nederlaag veranderde echter de plannen van de club. Hoofdcoach Christophe Galtier besloot dat zijn selectie de dag na de nederlaag zou gaan trainen. Dat deden ze uiteindelijk, alleen zonder Messi.

Messi was al in Saudi-Arabië toen zijn ploeggenoten maandag op de training verschenen. Volgens L'Equipe heeft een deel van de kleedkamer zich geërgerd aan de afwezigheid van de 35-jarige aanvaller en is dit ook niet goed ontvangen door de supporters. De club wil niet de indruk wekken dat de spelers op vakantie zijn, terwijl ze nog steeds strijden om de Franse landstitel.

PSG speelde zondag ongeïnspireerd en liet zich aftroeven door een uitstekend spelende Lorient. Enzo Le Fee zette de bezoekers op voorsprong, waarna de problemen groter werden na de tweede gele kaart voor Achraf Hakimi. Via een spookdoelpunt van Kylian Mbappé kwam PSG op gelijke hoogte. De spits tikte binnen, nadat Yvon Mvogo een vrije bal dacht te mogen nemen. Darlin Yongwa en Bamba Dieng zorgden er alsnog voor dat Lorient zegevierde. PSG blijft koploper, al heeft naaste belager Olympique Marseille het verschil weten te verkleinen tot vijf punten met een nipte zege op AJ Auxerre (2-1).

[stand:16]

Bezig met laden …