voetbalzone

‘Messi sluit lucratieve transfer naar Saudi-Arabië uit; Inter Miami gaat all-in’

Jordi Tomasowa07 jun 2023, 09:54
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2023, 09:54
Advertentie

Een transfer naar Saudi-Arabië is voor Lionel Messi niet langer een optie, zo schrijft The Athletic. Volgens het doorgaans betrouwbare medium valt de keuze van de Argentijnse sterspeler op Barcelona of Inter Miami. De Major League Soccer gaat naar verluidt all-in om Messi uiteindelijk naar de Verenigde Staten te lokken.

Voor Messi komt er officieel per 1 juli een einde aan zijn tweejarige dienstverband bij Paris Saint-Germain. Jorge Messi, de vader van de 35-jarige wereldkampioen, liet maandag tegenover Spaanse media weten dat een terugkeer van zijn zoon bij Barcelona zeker een optie is. De Catalanen kampen echter nog steeds met financiële problemen. Voorzitter Joan Laporta liet zich ontvallen dat Barça alles uit de kast heeft getrokken, maar dat een rentree van Messi ‘heel moeilijk zal worden’.

De aanvaller heeft ook nog altijd een aanbieding van Al-Hilal op zak: in Saudi-Arabië zou hij een jaarsalaris van circa 400 miljoen euro kunnen gaan opstrijken. Volgens The Athletic wordt een transfer naar het Midden-Oosten momenteel alleen niet door Messi overwogen. Hierdoor zouden Barcelona en Inter Miami de enige opties zijn die voor hem overblijven. Meerdere bronnen die op de hoogte zijn van de onderhandelingen laten aan The Athletic weten dat er steeds meer hoop is dat Inter Miami de komst van Messi naar de MLS kan realiseren.

Adidas, een van de grootste sponsoren van de MLS, heeft zijn eigen potentiële regeling voorbereid om Messi naar de Verenigde Staten te lokken. Het kledingmerk is van plan om de Argentijns international een deel van de winst te geven, die het maakt als hij voor een transfer naar Inter Miami kiest. Apple, dat de competitieduels van de MLS streamt, wil Messi ook een winstpercentage geven die gegenereerd wordt bij zijn mogelijke komst. Volgens bronnen heeft Messi bij het beëindigen van zijn carrière in de Verenigde Staten ook de mogelijkheid om een percentage van een MLS-club te kopen.

Bezig met laden …