voetbalzone

Messi stopt niet: ‘Nog genoeg doelen bij Argentinië’

Gijs Freriks09 sep 2015, 21:10
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 21:10
Advertentie

Lionel Messi is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien bij Argentinië. De aanvaller kreeg na de Copa América veel kritiek te verduren, van onder anderen Diego Maradona, en bondscoach Gerardo Martino zei begin augustus zelfs dat hij het zou begrijpen als de 28-jarige Messi tijdelijk wil afzwaaien bij de nationale ploeg.

voetbalzone

Dat is de stervoetballer van Barcelona echter niet van plan, zo geeft hij aan in een interview met TyCSports: “Zolang de trainer mij nodig heeft, blijf ik hier en dat doe ik ook omdat we enkele teleurstellingen te verwerken hebben gekregen en ik met het nationale team nog geen prijs heb gewonnen. Er zijn nog genoeg doelen en kansen en we moeten daarom blijven vechten.”

“Het team heeft veel kritiek gekregen, maar we hebben in een jaar tijd twee finales bereikt en dat is niet makkelijk”, aldus Messi in gesprek met de televisiezender uit Argentinië. Hij sprak zich eind augustus ook al uit over de kritiek op zijn functioneren: “Ze kunnen me niet nog meer afmaken dan ze al gedaan hebben. Ik ben eraan gewend dat ze dat soort dingen roepen, of dingen die erop lijken.”

voetbalzone

“Zolang de bondscoach mij blijft oproepen, zal ik aanwezig zijn. Zelf heb ik ook nooit gezegd dat ik me niet meer beschikbaar zou willen stellen”, sprak Messi destijds op ESPN Radio. Na de verloren Copa América-finale tegen Chili meende de gezaghebbende krant Olé dat de linkspoot de aanvoerdersband moest worden ontnomen, Antonio Cuccitini noemde zijn kleinzoon ‘lui’ en Maradona toonde zich dus eveneens ontevreden over Messi.

“Hij is de beste speler in de wereld, kan vier keer scoren tegen Real Sociedad, maar schiet ze er voor ons niet in. Je vraagt je af of hij Argentijns is, misschien is hij wel een Zweed? We moeten de mensen die Messi steeds vertroetelen maar eens tot de orde roepen. Messi moet net zoals alle anderen behandeld en beoordeeld worden.” Argentinië speelde in de nacht van dinsdag op woensdag in de oefenwedstrijd tegen Mexico met 2-2 gelijk en Messi bezorgde zijn land met het tweede doelpunt een remise.

Bezig met laden …