Messi tovert als vanouds in nieuwe overwinning PSG; Mbappé maakt er twee

Bart DHanis21 apr 2023, 22:54
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2023, 22:54

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond een grote stap gezet op weg naar de landstitel. De Parijzenaars waren uit bij SCO Angers met 1-2 te sterk. Kylian Mbappé was tweemaal trefzeker voor zijn ploeg. Het tweede doelpunt volgde uit een schitterende assist van Lionel Messi, die ook een voorbereidende rol had in de eerste treffer. Namens Angers scoorde Sada Thioub. PSG blijft dankzij de overwinning koploper en vergroot de voorsprong op Olympique Marseille naar elf punten. Angers staat onderaan en degradatie lijkt onafwendbaar.

In de openingsfase van de wedstrijd kreeg de thuisploeg via Ibrahima Niane een reusachtige kans om op voorsprong te komen. De spits ging alleen op PSG-doelman Gianluigi Donnarumma af, maar zag zijn poging gekeerd worden door de Italiaanse sluitpost. Waar Angers een grote kans liet liggen in de openingsfase, was de eerste kans voor de uitploeg wel meteen raak. Mbappé maaide eerst vol over de bal heen, maar kon hem in tweede instantie alsnog binnenschieten: 1-0.

Een kwartier na de openingstreffer wist PSG de voorsprong al te verdubbelen. Messi stuurde Mbappé met een fenomenale steekpass de diepte in. De Franse aanvaller ging om de Angers-doelman heen en maakte zo zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Dankzij de doelpunten in de eerste helft staat Mbappé nu weer alleen bovenaan het Franse topscorersklassement. Hij heeft nu 22 doelpunten gemaakt. Jonathan David van LOSC Lille volgt met twintig treffers.

Na de 2-0 nam de ploeg uit Parijs de voet van het gaspedaal. Via Messi in de eerste en Achraf Hakimi in de tweede helft, kon PSG de voorsprong nog verder uitbreiden. Bij beide pogingen ontbrak het echter aan geluk in de afronding. Het achteroverleunen leverde de koploper van de Ligue 1 wel een tegentreffer op. Sada Thioub kreeg de bal goed teruggelegd door Abdallah Sima en kon van dichtbij raak schieten. Verder dan 2-1 kwam de thuisploeg echter niet, waardoor PSG de punten mee terug naar Parijs neemt.