voetbalzone

Messi trekt vergelijking met Neymar en Mbappé als hij het heeft over PSG-fans

Noel Korteweg23 jun 2023, 22:40
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 22:40
Advertentie

Lionel Messi heeft in gesprek met RMC Sport voor het eerst gereageerd op zijn slechte band met een deel van de supporters van Paris Saint-Germain. De 35-jarige wereldster vertrekt deze zomer door de achterdeur van het Parc des Princes naar Inter Miami in de MLS, maar neemt nog wel de tijd om terug te blikken op zijn tijd in de Franse hoofdstad. Messi wijst op het feit dat ook Kylian Mbappé en Neymar problemen hebben gehad met de aanhang. “Het is hun (de fans van PSG, red.) manier van doen”, aldus de Argentijn.

De zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar vertrok in de zomer van 2021 noodgedwongen bij Barcelona en besloot om zich bij boezemvriend Neymar te voegen in Parijs. Met het supertrio Neymar – Mbappé – Messi leek het grote doel van PSG om eindelijk eens de Champions League te winnen haalbaar, maar niets bleek minder waar. Zowel vorig seizoen als dit jaar bleek de achtste finale het eindstation en dat werd met name Messi flink kwalijk genomen. Zo werd de 175-voudig international regelmatig uitgefloten in de thuishaven van les Parisiens.

“In het begin was het geweldig”, zegt Messi nu over zijn tijd bij de kampioen van Frankrijk. “Ik kreeg veel steunberichten, maar toen begonnen sommigen van de supporters van PSG mij anders te behandelen. De meerderheid daarentegen behandelde mij net zo goed als in het begin.” Op een gegeven moment zag de aanvaller dat het sentiment rond zijn persoon begon te veranderen in het Parc des Princes. “Er was een breuk met een groot deel van het publiek. Dat was uiteraard niet mijn bedoeling, maar dit zijn dingen die ook al gebeurd zijn met Mbappé en Neymar. Het is hun (de fans van PSG, red.) manier van doen.” Messi koestert echter geen wrok. “Ik denk nog steeds aan al die mensen die me steunden net als in het begin.”

Ondanks de twee teleurstellende avonturen in de Champions League met PSG legde Messi wel twee keer beslag op de Ligue 1 met de Parijzenaren. Ook werd de Franse Super Cup in de wacht gesleept. In maart kondigde de harde kern van les Parisiens aan dat Messi uitgefloten ging worden in het thuisduel met Stade Rennes. Die pijnlijke actie werd opvallend genoeg goedgekeurd door oud-speler Jérôme Rothen, die zelf 180 wedstrijden voor PSG speelde tijdens zijn spelerscarrière.

“Mogen we hem niet uitfluiten omdat het Messi is? Alleen maar omdat hij Messi heet? Een speler mag dus gewoon rondlopen alsof het hem geen reet interesseert en een supporter moet dan voor hem applaudisseren?”, vroeg de analist van RMC zich destijds hardop af. “Wat een onzin, zeg. Natuurlijk kan Messi worden uitgefloten. Het is een speler zoals alle anderen.” Rothen snapte de onvrede over het spel van de Argentijn bij PSG. “Er zijn steeds meer supporters, inclusief ik, die ontevreden zijn over wat hij heeft laten zien sinds hij hier (bij PSG, red.) getekend heeft.”

Bezig met laden …