Messi verschalkt Ryan en verbreekt maar liefst twee persoonlijke records

Bart DHanis15 jun 2023, 16:02
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 16:02

Lionel Messi heeft donderdagmiddag tegen Australië het snelste doelpunt ooit uit zijn carrière gemaakt. Hij scoorde al na een minuut en negentien seconden voetballen. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de wereldkampioenen. Het andere doelpunt in het duel werd gemaakt door centrale verdediger Germán Pezzella.

Argentinië schoot dus uit de startblokken in het Beijing Workers’ Sports Complex. Chelsea-middenvelder Enzo Fernández snoepte de bal af van Keanu Baccus en gaf de bal aan Messi. De Argentijnse wereldster dribbelde naar binnen en schoot het leer van twintig meter afstand achter AZ-goalie Matthew Ryan. Het doelpunt was treffer 104 voor Messi in Argentijnse dienst en dus zijn snelste ooit.

Daarnaast heeft Messi nog een persoonlijk record verbroken. De 35-jarige aanvaller heeft nu in zeven achtereenvolgende duels voor de nationale ploeg gescoord. Zo was hij op het WK trefzeker tegen respectievelijk Australië, Nederland, Kroatië en Frankrijk. Daarna maakte hij in maart drie doelpunten tegen Curaçao en vond hij het net tegen Panama. Door de goal tegen Australië heeft hij nu zeven keer op rij gescoord voor zijn land, eveneens een record.

De wedstrijd werd in de 68e minuut beslist door Real Betis-verdediger Pezzella. Rodrigo de Paul bracht de bal voor in het strafschopgebied, waar Pezzella na een corner was blijven hangen. Hij kreeg de bal perfect op zijn hoofd gelegd en knikte eenvoudig langs Ryan. Maandagmiddag neemt Argentinië het op tegen Indonesië. Ook die wedstrijd wordt gespeeld om des keizers baard.