voetbalzone

Messi viert rentree met twee doelpunten tegen Getafe

Bart Kruyt08 jan 2014, 22:56
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2014, 22:56
Advertentie

Lionel Messi is terug van weggeweest. De aanvaller van Barcelona stond twee maanden buitenspel met een spierblessure, maar kon woensdag als invaller zijn rentree maken in de bekerwedstrijd tegen Getafe. Messi deed een halfuur mee en wist in de slotfase van het duel tweemaal te scoren, waardoor Barcelona met een been in de kwartfinale van de Copa del Rey staat: 4-0. Ook Cesc Fàbregas was goed voor twee goals. De return staat voor volgende week op het programma, maar Barcelona speelt zaterdag eerst nog de competitiekraker tegen Atlético Madrid.

/

Messi lijkt fit genoeg om te kunnen starten in het Vicente Calderón. De Argentijn oogde scherp en kwam woensdag in het veld toen Fàbregas al twee keer had gescoord. De gelegenheidsspits opende al in de achtste minuut de score, door een voorzet van Pedro tegendraads binnen te koppen. Barcelona bleef hierna de betere partij, maar Getafe kreeg toch twee grote kansen om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Na een kwartier spelen leek Juan Valera op aangeven van Pablo Sarabia de 1-1 binnen te kunnen koppen, maar zijn inzet ging rakelings naast het doel van José Manuel Pinto. De keeper had een kwartier voor rust een geweldige redding in huis bij een inzet van Juan Rodríguez.

Barcelona wist niet veel te creëren. De thuisploeg had weliswaar veel meer balbezit, maar werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Jordi Codina. Kort in de tweede helft kon Alexis Sánchez bijna de 2-0 binnen tikken, maar de man van de hattrick tegen Elche kwam net een teentje tekort. Aan de overkant keerde Pinto een poging van Sarabia, voordat Barcelona een strafschop kreeg. Pedro werd neergehaald door Valera en zag de bal op de stip belanden, met Messi klaar voor een invalbeurt. Fàbregas ging echter achter de bal staan en schoot resoluut zijn tweede van de avond binnen.

Direct na de treffer kwam Messi in het veld voor Andrés Iniesta en de toeschouwers in het matig gevulde Camp Nou juichten alsof er net gescoord was. Met de Argentijn binnen de lijnen ging Barcelona op zoek naar meer treffers, maar Getafe kreeg een kwartier voor tijd toch weer een grote kans, toen Diego Castro maar net naast schoot. Er was dus zeker meer te halen geweest voor Getafe, maar de ploeg van Luis García Plaza ging niet goed met de kansen om en zag Barcelona uiteindelijk nog uitlopen. Met een intikker maakte Messi kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de 3-0 en na een fraaie solo verzorgde hij in blessuretijd het slotakkoord: 4-0.

Bezig met laden …