voetbalzone

‘Messi won vijf keer Ballon d’Or, maar heeft een obsessie met Argentinië’

Peter Nusselder03 mrt 2016, 14:21
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 14:21
Advertentie

Bij Barcelona is Lionel Messi druk bezig vrijwel alle clubrecords op zijn naam te schrijven en ondertussen sleept de Argentijnse aanvaller de ene na de andere hoofdprijs in de wacht. Met de nationale ploeg is hij echter minder succesvol en dat levert de dribbelaar niet zelden kritiek op.

/

Volgens Gerardo Martino, in het verleden trainer van Barça en thans bondscoach van Argentinië, is dat absoluut niet terecht. De ervaren oefenmeester geeft aan dat Messi, die vijfmaal werd uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar en dat vooral te danken had aan zijn prestaties bij zijn club, er alles voor over zou hebben om succesvol te zijn met het Argentijns elftal.

“Hij heeft de Ballon d’Or voor de vijfde keer in ontvangst mogen nemen”, vertelt Martino aan Jogo Bonito, “maar vergeet niet dat hij liever iets zou winnen met het nationale team. Hij heeft een obsessie met Argentinië”, weet de bondscoach, die overigens uitsluit dat Messi namens zijn vaderland als dispensatiespeler deel zal nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende zomer.

Bezig met laden …