voetbalzone

'Messi ziet als geen ander dat de club de kleedkamerregels niet hanteert'

Bart Kruyt19 mei 2014, 07:57
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2014, 07:57
Advertentie

Barcelona had zaterdag het kampioenschap in Spanje kunnen prolongeren, maar dat lukte niet. De Catalanen speelden in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Atlético Madrid en zagen de landstitel door deze remise naar de ploeg van Diego Simeone gaan. Lionel Messi kreeg te maken met de nodige kritiek van de eigen supporters, maar dat is volgens Johan Cruijff niet helemaal eerlijk.

voetbalzone

Cruijff heeft gesignaleerd dat de intensiteit in het spel, zoals dat er onder Josep Guardiola was, er niet meer is. Daardoor kwam Barcelona steeds net iets te kort. "Daarom heb ik ook met Messi te doen", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Ook tegen Atlético stond hij voortdurend tegenover een overmacht. Ik sluit niet uit dat de onderhandelingen tussen Messi en Barcelona, over een aanpassing van zijn contract, hierdoor vertraging hebben opgelopen."

"Messi ziet als geen ander dat de club de kleedkamerregels niet hanteert", vervolgt Cruijff. "Een proces dat door de trainer in de gaten moet worden gehouden en daarom moet hij in de kleedkamer ook de baas zijn. Aan dat belangrijke detail is Barcelona voorbij gegaan, met alle gevolgen van dien." Barcelona stond in het afgelopen seizoen onder leiding van Gerardo Martino, maar na het mislopen van de titel kondigde hij zijn vertrek aan. Luis Enrique wordt waarschijnlijk zijn opvolger.

Bezig met laden …