voetbalzone

Messi ziet nieuwe poging tot treffer met 'hand van God' mislukken

Bart Kruyt21 jun 2011, 10:05
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2011, 10:05
Advertentie

Lionel Messi bewees maandagavond klaar te zijn voor de Copa America. De aanvaller van het Argentijnse elftal leverde twee assists en een doelpunt tegen Albanië en had bijna nog een tweede treffer achter zijn naam gekregen. De arbitrage had echter door dat Messi opnieuw probeerde te scoren met de zogenaamde ‘hand van God’ en liet het feestje niet doorgaan.

Bij een 3-0 tussenstand brak Sergio Agüero door en werd diens voorzet wel erg onhandig verwerkt door een Albanese verdediger. De bal schoot omhoog en Arjan Beqaj kon eenvoudig pakken, maar Messi sprong mee en slaagde erin om het leder in het net te krijgen. Gezien het lengteverschil tussen Beqaj en Messi leek een kopbal al onwaarschijnlijk en dit bleek inderdaad niet het geval te zijn.

De dienstdoende scheidsrechter merkte terecht op dat Messi de bal in het doel sloeg, waardoor het vierde doelpunt (nog) niet gevierd mocht worden. Carlos Tévez schoof deze later alsnog binnen. Eerder in zijn loopbaan scoorde Messi tegen Espanyol nog wel met zijn hand, waarmee hij het beroemde doelpunt van Diego Maradona tegen Engeland naspeelde.

Messi's afgekeurde doelpunt:

Messi's geslaagde 'hand van God':

Bezig met laden …