voetbalzone

‘Met al dat geld is dit niet uit te leggen, Van Gaal staat nu stevig onder druk’

Peter Nusselder09 dec 2015, 08:22
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 08:22
Advertentie

Manchester United had plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League nog in eigen hand, maar verloor dinsdag met 3-2 bij VfL Wolfsburg en moet zodoende verder in de Europa League. Analytici vegen de vloer aan met de ploeg van de Nederlandse trainer Louis van Gaal.

voetbalzone

Rio Ferdinand en Michael Owen, in het verleden beiden als speler actief op Old Trafford, zijn allerminst te spreken over the Mancunians. “Dit is beschamend”, maakt Ferdinand duidelijk bij BT Sport. “Ik speelde zelf in een team dat de Europa League in moest en dat is een schande”, kijkt de oud-verdediger terug. “Je wil je huis niet meer uit, je wil niet door Manchester lopen, mensen kijken je aan.”

Volgens Owen is er geen sprake van een incident en is het onbegrijpelijk dat het vele geld dat Van Gaal heeft uitgegeven geen topploeg heeft opgeleverd. “Ondanks al die uitgaven is het een minder team geworden. Chris Smalling en Michael Carrick zijn waarschijnlijk de enige spelers die in de basis hadden gestaan in het elftal dat Van Gaal heeft laten gaan, met jongens als Shinji Kagawa en Robin van Persie.” De Nederlander moet dan ook vrezen voor zijn baan, meent voormalig aanvaller Owen.

“Ik kijk niet alleen naar deze uitschakeling, maar naar de achttien maanden dat Van Gaal er nu zit. Vorig seizoen werden ze in Engeland uitgeschakeld door MK Dons en Arsenal, in de competitie werden ze vierde. Dit jaar vliegen ze ondanks een eenvoudige groep uit de Champions League en spelen ze wekelijks matig. Het is al anderhalf jaar onder de maat. Met al dat geld is dat niet uit te leggen, Van Gaal staat nu stevig onder druk.”

Bezig met laden …