voetbalzone

'Met alle respect voor Nederland: spelen voor Marokko is nóg mooier'

Erik van Dam21 jul 2012, 23:20
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2012, 23:20
Advertentie

Zowel Zakaria Labyad als Nordin Amrabat heeft zijn gewenste transfer te pakken. Labyad vertrekt naar Sporting Portugal, terwijl Amrabat zijn geluk gaat beproeven bij het Turkse Galatasaray. Eerst nemen ze echter met Marokko deel aan de Olympische Spelen.

/

"Deelnemen aan de Olympische Spelen is voor mij een grotere eer dan op een WK spelen", zegt Amrabat in een interview met Voetbalzone. "De allergrootste atleten van de wereld komen in Londen samen. Daar bij mogen zijn is toch het allermooiste voor een sportman? Vier jaar geleden was ik er dicht bij toen Jong Oranje naar Beijing ging, maar destijds viel ik op het laatste moment af."

"Het heeft zo moeten zijn, want spelen voor Marokko is nóg mooier. Met alle respect voor het land dat mij heeft gevormd als voetballer, Nederland", zegt Amrabat. Spanje is een van de opponenten van het Olympische Marokkaanse team. Labyad: "Natuurlijk kunnen wij Spanje verslaan, maar het is beter wanneer we voorafgaand aan dit duel al zes punten hebben. Dat moet kunnen met tegenstanders als Honduras en Japan. Natuurlijk mag niemand onderschat worden. Iedereen heeft het over Brazilië en Spanje, landen met geweldige voetballers. Maar het gaat om het collectief, geloof me."

Lees het complete interview met Nordin Amrabat en Zakaria Labyad zondag op Voetbalzone.

Bezig met laden …